Vegetarische Slager - Laura Voet
no-animation
18100
post-template-default,single,single-post,postid-18100,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,_masterslider,_ms_version_3.4.1,flow-ver-1.3.6,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vegetarische Slager

Het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen voor de Vegetarische Slager. Dat was de vraag vanuit de BNO Packaging Talent Award 2016.

 

In het beeldmerk van de Vegetarische Slager draagt de vrouw een oranje gestreept schort. Deze heb ik als inspiratie gebruikt en doorvertaald naar het ontwerp van de verpakkingen. Daarnaast heb ik de kleur groen toegevoegd. Groen versterkt de afkomst van de producten; plantaardig. Ook zorgt de groene kleur voor contrast met het vlees waardoor de kleuren van de producten beter tot zijn recht komen. Met de illustratie op de verpakking wordt de herkomst van het product meer naar voren gebracht. Dit omdat niet alle consumenten bekend zijn met bijvoorbeeld lupine.

 

De verpakkingen zijn vacuüm, doorzichtig, eenvoudig maar daadkrachtig. Ik ben hier geïnspireerd door de werkwijze in een echte slagerij. Ik wilde dicht bij de bron blijven van de authentieke uitstraling en de link naar ‘slager’. Daarnaast wilt de consument zien wat hij koopt, vooral als je vegetarische producten wilt laten concurreren met echte vleesproducten. Ook zorgt een vacuüm verpakking ervoor dat het product langer houdbaar is voor de consument en dat de producten langer zijn mooie kleuren behoud. De gehele manier van verpakken houd zijn naam eer aan; de Vegetarische Slager.

 

Featured on Packaging of the World and The Dieline

 

dsc_6866

dsc_9297

dsc_9275

 

dsc_6860

dsc_6960

dsc_92482

dsc_6889

dsc_6883

dsc_9341

dsc_6875

dsc_6957