aandacht voor helder ontwerp van visuele identiteit & verpakking voor duurzame merken

ABOUT LAURA VOET

Als grafisch ontwerper streef ik naar een bewuster alledaags leven, samen met merken die zich hier ook sterk voor maken. Door het ontwerp van visuele identiteit en verpakking ondersteun ik deze merken. Zo kunnen merken groeien, zich onderscheiden en op de juiste manier communiceren met de doelgroep.

Samen jullie missie verspreiden

De snelheid in onze maatschappij dwingt ons om steeds snellere keuzes te maken. We zijn ons steeds meer bewust van de consequenties hiervan. Denk alleen al aan het aantal burnouts hier in Nederland en het feit dat dit nu erkend wordt als ziekte. Maar ook het wereldwijde afvalprobleem en de opkomst en snelle groei van de circulaire economie. 

We hebben meer dan ooit behoefte aan betekenisvolle merken. Merken die ons stimuleren betere gewoontes te creëren, beter voor onszelf en onze omgeving te zorgen. Doormiddel van het ontwerpen en onderhouden van branddesign, zoals verpakking en huisstijllen wil ik deze merken ondersteunen en hun missie helpen te verspreiden.

Ontwerpen van betere alledaagse gewoontes

Als ontwerper heb ik aandacht voor helderde communicatie, de eenvoud en details binnen ontwerp. Zo zet ik grafisch ontwerp in als middel om onze zintuigen te stimuleren en bied ik een frisse blik op onze alledaagse gewoontes.

Focus op de ontwerpen van verpakkingen

Na ervaring te hebben opgedaan bij een packaging bureau in Amsterdam en een aantal jaar gewerkt te hebben bij een ontwerpbureau in Utrecht heb ik mijzelf verder verdiept in de ontwikkeling van merkidentiteit, specifiek op het gebied van verpakkingen. Bekijk hier mijn complete CV.

Aandacht voor het verpakkingsontwerp

Het ontwikkelingen van verpakkingen is zoveel meer dan alleen het ontwerpen van een heldere visuele laag aansluitend bij een merk en haar doelgroep.

Door kritisch te kijken naar bijvoorbeeld de vorm van de verpakking, het materiaal en het gebruiksgemak kan een verpakking meer waarde toevoegen voor de doelgroep en de samenleving.

bewustwording in details

Bewuste keuzes in de ontwikkeling van een nieuwe verpakking kan de consument bewust maken van gewoontes en standaard handelingen in ons dagelijks leven. Het biedt mogelijkheden om onze zintuigen te prikkelen en betere alledaagse gewoontes te creëren. Andere verpakkingsmaterialen kunnen een positieve impact hebben op onze manier van recycling en het hergebruiken van bestaande materialen motiveren.

Weckflessen recyclen en inzetten in het huishouden voor het wassen van kleding

Awards & Nominations

Deelname | Driving Dutch Design 2019, BNO, DDF, ABN AMRO

3de prijs | Packaging Talent Award 2018, BNO

Nominatie | Packaging Talent Award 2018, BNO

Nominatie | Packaging Talent Award 2016, BNO

Nominatie | Packaging Talent Award 2015, BNO

KLANTEN (SELECTIE)

Chokay Chocolade, Avans Bedrijfskunde Den Bosch, Club Rodenburg Beesd, Education First Nederland, HSB Haaften, Kroeze funderings- en injectietechnieken, De Communicatie Craen, Politie Nederland, Voet Energy Solutions, Marc van der Kort Photo & Film, Brasserie Streek Culemborg.

BRANCHES

detailhandel & groothandel
retail & consumenten
zakelijke dienstverlening
horeca & catering

Grafisch Ontwerp

ontwikkeling visuele identiteit
brand book
ontwerp middelen huisstijl
verpakkingsontwerp

Aandacht voor helder ontwerp van verpakking en visuele identiteit voor duurzame merken

Meer weten? Bel Laura Voet op 06 536 754 29
of stuur een mail naar hello@lauravoet.com