LAURA VOET – PACKAGING DESIGNER

Aandacht voor ontwerp van verpakking om impact te maken voor merk, mens en milieu.

Verpakkingsdesign is het fundament waarmee de essentie van het merk wordt neergezet. Zo help ik mooie merken, welke willen bijdragen aan een betere wereld, om hun duurzame boodschap te communiceren doormiddel van hun verpakking en visuele identiteit, hun huisstijl.

In mijn ontwerpen streef ik naar het gebruik van minder verpakkingsmateriaal en maak ik de consument graag bewuster van het gebruik van dagelijkse producten en gewoontes. Zo kan het ontwerp van visuele identiteit en verpakking impact maken voor merk, mens en milieu.

Ontwerpen van minder verpakkingen

Als ontwerper wil ik steeds minder verpakkingen ontwerpen. Dat klinkt tegenstrijdig maar door efficiëntere verpakkingen te ontwikkelen kunnen we samen meer impact maken voor merk, mens en milieu.

Ik vind het interessant om traditionele verpakkingen te bevragen en te onderzoeken hoe we samen een sterk en duurzaam merk kunnen neerzetten zodat jij je kunt onderscheiden en je onderneming kan groeien.

Na ervaring te hebben opgedaan bij Vbat in Amsterdam en een aantal jaar gewerkt te hebben bij Today in Utrecht heb ik mijzelf verder verdiept in de ontwikkeling van een sterke merkidentiteit, specifiek op het gebied van verpakkingen.

Bekijk hier mijn complete CV.

 

Nominaties & Exposities

Nominatie | Duurzame Jonge 100 – 2020
Nominatie | VIVA-400 Awards 2019
Expositie | Yksi Eindhoven, 2019 – 2020
Expositie | Dutch Design Week 2019
Environmentally-Friendly Packaging | Fachpack 2019
Deelname | Driving Dutch Design 2019
Derde plek | BNO Packaging Talent Award 2018
Nominatie | BNO Packaging Talent Award 2018
Nominatie | BNO Packaging Talent Award 2016
Nominatie | BNO Packaging Talent Award 2015

ARTIKELEN

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

Je eigen product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen heb ik kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen je zou kunnen zetten. 

Lees het artikel hier

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Een briefing schrijven voor een ontwerper

Het verpakkingsontwerp van je product is niet zomaar een mooi grafisch ontwerp. Het ontwerp moet aansluiten bij de kernwaarden en de randvoorwaarden van jullie merk. Schrijf daarom een heldere briefing voordat je een verpakkingsdesigner inschakelt.

Lees het artikel hier

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

5 vragen aan een verpakkings ontwerper

Ik krijg regelmatig vragen van studenten over verpakkingsdesign. En naast het lesgeven op het Nimeto in Utrecht vind ik het leuk om ook andere studenten te inspireren, want packaging design is een geweldig vak! De meest gestelde vragen heb ik hier voor je verzamelt.

Lees het artikel hier

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw product en ontwerp-vraag!