Het Sterk-Merk-Traject

Klaar om impact te maken met je verpak­king?

De verpakking is een belangrijk onderdeel van je visuele identiteit. Het is het fysieke product van je merk wat mensen letterlijk mee naar huis nemen en het verhaal van jullie merk én product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in detail. Want de betekenis van het concept zorgt voor een relatie met de eindgebruiker. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van jullie merk. Zo zit straks alle passie die jullie in je merk stoppen vertaald in een aantrekkelijke verpakking. En een goede verpakking verkoopt.

Of je nu een bestaand of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier maken!

Het ontwerp​­traject van het Sterk-Merk-Traject

Met strategisch verpakkingsdesign bouwen we ook aan de fundering van je merk. Het ontwerp van je verpakkingen loopt parallel aan de ontwikkeling van je nieuwe visuele identiteit aan de hand van mijn Packaging First Methode. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Briefing & onderzoek

 • Kennismaking & briefing. Na kennismaking ga je aan de slag met de briefing. Hier vangen we de benodigde resultaten van het ontwerptraject.
 • Strategie. Om tot een sterk ontwerp te komen is het belangrijk dat het ontwerp aansluit bij de kernwaarden van je merk zodat de buitenkant straks past bij de binnenkant. Is de merkstrategie nog niet helder? In samenwerking met Pit Foodconcepts helpen we je graag om eerst een sterke strategie te ontwikkelen.
 • Debriefing & moodboards. We doen compact visueel marktonderzoek en koppelen alle informatie terug op inhoud zodat de strategie, de markt en randvoorwaarden duidelijk zijn.
FASE 2

Ontwikkeling
design​voorstellen

 • Designvoorstellen. Een sterk ontwerp ontstaat vanuit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie. We ontwikkelen hier een gevisualiseerd basisvoorstel van de facings met een unieke oplossing voor het 2D verpakkingsontwerp.
 • Interactieve sessie. Een meeting waarin we de designvoorstellen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
 • Final designrichting. Alle feedback is belangrijk. Misschien wil je het ontwerp testen bij de doelgroep of bij andere deskundigen.
FASE 3

Verpakkings​ontwerp & visuele identiteit

 • Stap 01 – Verpakkingsconcept. Je krijgt toegang tot digitale mockups waarmee je het product verder kunt testen en pitchen. De elementen van je huisstijl krijg je aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
 • Stap 02 – Digitaal drukklaar verpakkingsontwerp. We werken het verpakkingsconcept verder uit in detail tot drukklare bestanden op werktekening.
 • Doorontwikkeling & art direction. Uiteraard kunnen we je in de toekomst ook verder ondersteunen met nieuwe huisstijlelementen of nieuwe productgroepen.

Resultaten

Wat heeft jullie merk nodig? Hieronder de mogelijkheden van de resultaten uit het ontwerptraject.

Verpakkingsontwerp van de plantaardige worst Upside
Packaging Design van de plantaardige worst Upside

Fase 03 – stap 01

Verpakkings­concept

Je hebt een geweldig idee maar gaat dit aansluiten bij je doelgroep en kun je retailers overtuigen om je producten op te nemen in hun assortiment? We werken je merk uit tot een digitaal concept zodat je hiermee stappen kunt maken.

Resultaten uit het traject

 • Digitale mockups. Een heldere digitale presentatie met mockups van je verpakkingen waarmee je kunt pitchen.
 • Losse digitale bestanden. Een sterke basis van je visuele identiteit met logo en losse huisstijl elementen waar je zelf ook mee aan de slag kunt.
 • Brandsheet. Een overzicht met logo, iconen, mogelijke illustraties/fotografie en specificaties van typografie en kleur.
packaging design vegan sausage

Fase 03 – stap 02

Digitaal drukklaar verpakkings­ontwerp

Je bent klaar om je producten op de markt te brengen. We werken je verpakkingsconcept verder uit in detail zodat deze gerealiseerd kunnen worden.

 • digitale drukklare bestanden op werktekening.
Upside Packaging Design

Doorontwikkeling en uitbreiding resultaten

Doorontwikkeling van je merk

 • Brandbook. Verdere doorontwikkeling van je merk. Guidelines voor verschillende logo varianten, stationary, promotiematerialen, social media etc.
 • Nieuwe productgroepen. We groeien graag met je mee en ondersteunen je ook graag bij nieuwe productgroepen en andere huisstijlmiddelen.
Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast en zin om aan de slag te gaan? Vul hieronder het formulier in.

Wat de resultaten opleveren voor je merk

1. Grip op de uitstraling van je merk

Je hebt een sterke basis van je huisstijl & verpakkingsontwerp waarmee je de schappen kunt veroveren. De uitstraling van je merk klopt precies met de kernwaarden en het verhaal van je merk. Je hebt eindelijk grip op de communicatie en uitstraling van je merk gekregen. De losse digitale huisstijlelementen helpen je om je merk verder uit te bouwen. 

2. Overtuigingskracht voor de retailer

Jullie product moet in de schappen komen en het ontwerp van de verpakking & visuele identiteit helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment.

3. Opvallen in het schap

Wanneer jullie in het schap liggen valt jullie verpakking op. Het merk knalt uit het schap en jullie zijn uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

4. Aantrekken van je doelgroep

De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

5. Professionele uitstraling en groei van je merk

Een consequente uitstraling van het hele merk zorgt voor herkenning waarmee je de markt kunt veroveren. Een sterke basis wat een onderneming helpt groeien.

Samenwerkingen

Het bouwen aan een sterk merk kun je niet alleen. Waar nodig schakelen we verschillende experts in om samen tot het beste resultaat te komen.

Foodconcepten

Dries van Pit-Foodconcepts is een ervaren conceptontwikkelaar met passie voor de foodsector. Hij kan je ondersteunen met de ontwikkeling van nieuwe food concepten, groot en klein, en is up-to-date van de trends in de branche.

Samen ontzorgen we je van doordacht concept tot de uitwerking van branding en packaging design.

Productontwikkeling

Lieke van LB Food Consultancy is levensmiddelentechnoloog en expert op het gebied van ingrediënten en processen. Ze weet recepturen zo te ontwikkelen dat deze ook op grotere schaal te produceren zijn. Daarnaast geeft ze advies op het gebied van productie, houdbaarheid en etikettering.

Zo zetten we samen een concept om in een concreet product, klaar om gelanceerd te worden.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het Sterk-Merk-Traject?

De duur van het ontwerptraject hangt af van de grootte van het traject. Elk traject is maatwerk en wordt samengesteld op je vraag en behoeften.

Van fundering tot verpakkingsconcept streven we naar een doorlooptijd van circa 6 weken. We focussen samen op de ontwikkeling van je merk en schakelen graag met je mee zodat jij ook stappen kunt zetten.

Van begin tot het einde van een ontwerptraject adviseren we je om circa 12 weken uit te trekken. Je hebt immers ook tijd nodig om input te verzamelen, te wennen aan de nieuwe ontwerpen, te reageren met feedback en te schakelen met je drukker.

Na bevestiging van de opdracht kunnen we samen een realistische planning maken.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als verpakkingsontwerper verzorg ik de branding en het 2D verpakkingsontwerp van je merk. Samen met je leverancier kijken we naar de mogelijkheden voor het drukwerk van je verpakkingen. Mocht je hulp kunnen gebruiken met het vinden van een juiste leverancier, of je verpakkingen willen verduurzamen, dan kan Simone van People of Tomorrow je daarin ondersteunen. In samenwerking met je leverancier lever ik de digitale drukklare verpakkingen op digitaal stansmes aan. Ik denk graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier.

Zijn licenties voor fotografie en illustraties inbegrepen?

In het ontwerpproces maken we keuzes met betrekking tot fotografie en illustraties en hiervoor hebben we de juiste licenties nodig. Deze zijn niet in het ontwerptraject inbegrepen omdat deze kosten variabel zijn. We kunnen namelijk werken met een fotograaf of illustrator. Hierdoor krijg je unieke beelden welke precies aansluiten bij je merk. We kunnen ook werken met stockbeelden, hiervoor kunnen we de juiste licentie voor aanschaffen.

Wat is de investering voor het Sterk-Merk-Traject?

Ieder ontwerptraject is maatwerk en verder afgestemd op jullie wensen en behoeften. De tarieven van een Sterk-Merk-Traject starten vanaf 6950,- euro, exclusief btw.

Wat jullie zeggen over mij

"Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt je mee in haar denkwijze"

“Laura heeft voor ons een nieuwe huisstijl ontworpen inclusief labels en brandbook. Het hele traject was goed georganiseerd en wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Laura communiceert snel en duidelijk, is gedreven en creatief. Het ontvangen en verwerken van feedback gaat haar gemakkelijk af. Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt ons op een aangename manier mee in haar denkwijze.

Naast het creëren van de huisstijl heeft ze ons geholpen door de juiste vragen te stellen. Hierdoor is het stukken duidelijker geworden waar wij voor staan en hoe wij onze producten willen overbrengen naar onze klanten. Wij zijn Laura enorm dankbaar en kijken mede dankzij haar uit naar een mooie toekomst!”

Rik Monster
Noordkroon

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Laura heeft oprecht interesse in de merken waar ze aan werkt om ze zo naar een hoger niveau te tillen"

"Laura is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!"

Tessa Naus
Business Developer Plantlab
 

"Laura voelt onze ideeën goed aan en durft ook kritisch te zijn waardoor het resultaat alleen maar beter is geworden"

"Laura heeft voor onze nieuwe lijn vegan producten de verpakking en huisstijl ontwikkeld. De samenwerking was bijzonder prettig en professioneel en het resulaat super mooi. Korte lijnen, creatieve ideeën en een mooie stijl; dat zijn in het kort de highlights.

Ze voelde onze plannen/ideeën goed aan en durft tegelijkertijd ook kritisch te zijn waardoor het resultaat alleen maar beter is geworden."

Aart-Jan
Rebl Chef

 

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

"Haar persoonlijkheid maakt samenwerken erg prettig. Altijd kritisch, scherp en gedreven"

Laura is met recht een gepassioneerd branding en packaging specialiste. Haar ontwerpen zijn spot on en zitten keer op keer barstensvol creativiteit. Haar persoonlijkheid maakt samenwerken erg prettig. Altijd kritisch, scherp en gedreven!

We hopen nog vele mooie trajecten samen met Laura te mogen aanpakken!

Dries Habraken
Jack Blue

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere ontwerp-vraag? Neem dan contact met me op, ik ben benieuwd naar jouw merk!