SERVICES

Ontwerp van verpakking & visuele identiteit

In een overzichtelijk ontwerptraject werken we samen aan de ontwikkeling van je nieuwe verpakkingslijn of complete visuele identiteit. Een goed ontwerp vertaald precies de kernwaarden van je merk. Zo bouwen we samen aan een sterk merk. Een sterk merk wat je helpt je te onderscheiden en te groeien.

Verpakkingen

Marktonderzoek | Conceptontwikkeling | (2D) Verpakkingsontwerp | Complete verpakkingslijn | Doorvertaling visuele identiteit | Drukklare bestanden op stansmes

Een verpakking is een belangrijk onderdeel van je merk. Het is een fysiek product wat in de handen komt van je doelgroep en hét verhaal van je merk en product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in de details. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van je merk. Zo zit straks alle passie die jij hebt voor je merk vertaalt in een aantrekkelijke verpakking. Een goede verpakking, die verkoopt.

Visuele Identiteit

Conceptontwikkeling visuele identiteit | Uitleveren losse elementen huisstijl & templates | Guidelines samenbrengen in een Brandbook

 Een visuele identiteit bestaat uit herkenbare huisstijlelementen die samen de uitstraling van je merk vormen. Deze elementen kunnen bestaan uit je logo, kleurgebruik, typografie, fotografie, illustraties, iconen en compositiegebruik. 

Vanuit de kernwaarden van je merk ontwikkelen we een passende visuele identiteit. Wanneer de basis van deze identiteit staat kunnen we dit doorvertalen naar verschillende huisstijlmiddelen. Denk hierbij aan brochures, presentaties, de website en social media elementen.

 

Het ontwerptraject

Hieronder een voorbeeld hoe een mogelijke samenwerking eruit kan komen te zien.

Voordat we een passende visuele identiteit of verpakking kunnen ontwikkelen willen we helder krijgen waar je merk voor staat.

Merkverhaal & moodboard
In deze compacte strategische fase onderzoeken we de persoonlijkheid van je merk, je kernwaarden, de concurrent. Dit leggen we vast in een kort, krachtig merkverhaal zodat jij straks helder kunt communiceren richting je doelgroep.

Daarna maken we de eerste vertaalslag richting beeld doormiddel van een moodboard.

Daarna gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een aantal conceptvoorstellen, er is namelijk niet maar één antwoord op je vraag.

Uitwerking concept & brandbook
Samen bekijken we welk conceptvoorstel het beste aansluit bij je merk en ontwikkelen we dit door tot een final conceptvoorstel.

Na je feedback leggen we resultaten hiervan vast in een brandbook. Vanuit deze basis kunnen we je merk verder doorontwikkelen in de toekomst.

De basis van je merk staat. Maar je merk zal altijd groeien en meebewegen met de behoeften van je doelgroep en de ontwikkelingen in de markt.

Doorontwikkeling
Tijdens de groei van je onderneming loop je tegen nieuwe ontwerp-vragen aan en daar ondersteun ik je graag bij.

Samen met een netwerk aan specialisten in onder andere webdevelopment, video, fotografie en drukwerk kunnen we je volledig ontzorgen.