Sterk-Merk-Academy

Zelf bouwen aan een sterk merk zodat jij met jouw product de wereld een stukje mooier kunt maken

Jij droomt van je eigen merk, het op de markt brengen van jouw fysieke product. Maar waar begin je? Na dit online programma weet jij als startend merkeigenaar precies welke stappen je kunt zetten op het gebied van branding & packaging om je merk in de markt te zetten met als doel marktintroductie en/of het versterken van je omzet en groei.

Opzoek naar een packaging designer welke jullie merk kan ondersteunen bij het ontwerp van alle verpakkingen?
Artikel - Verduurzamen van je verpakkingsmaterialen

Klaar voor de start?

Kickstart je merk en business met de Sterk-Merk-Academy. Binnenkort online! Zet jezelf hieronder alvast op de wachtlijst. Er komt een mooie early bird actie voor de eerste deelnemers.

Herken jij dit?

  •  Jij hebt een geweldig businessidee en met jouw product wil je impact maken. Maar waar begin je wanneer je een nieuw merk en product in de markt wilt zetten?
  • Je blijft maar een beetje aanrommelen met je business en je wilt nu echt je ideeën concreet maken en weten welke stappen je kunt zetten.
  • Je bent zoekende welke partijen en experts je allemaal nodig hebt voor de ontwikkeling van je merk, je branding en verpakkingen. Je weet nu niet goed waar je deze kunt vinden.
  • Je wilt praktische input in hoe je toewerkt naar een goede verpakking die voldoet aan de wetgeving.
  • Je wilt stappen maken en omzet generen met je merk.
  • Je bent nu (nog) niet bereid duizenden euro’s uit te geven aan verschillende experts. Je wilt eerst je ideeën verder uitwerken en concreet maken.

Wat brengt dit online programma jou?


Na dit programma:

Heb je tools, kennis en connecties in handen om van je bedrijfsidee een sterk merk te gaan maken.

Heb je inzicht in de mogelijke stappen die je kunt zetten richting een eindproduct: een fysieke verpakking en huisstijl voor je merk en product.

Heb je jouw ideeën concreet gemaakt. Je hebt een eerste fundament voor je merk staan en een plan van aanpak voor branding & packaging waarmee je jouw merk kunt laten groeien.

Weet je wat er nodig is om een verpakking te ontwikkelen.

Weet je welke experts en/of bedrijven je kunt inzetten voor het ontwikkelen van een verpakking en huisstijl.

Weet je welke (verplichte) informatie er allemaal op je verpakking moet komen en hoe je dit kunt checken.

Krijg je praktische tools in handen zodat je duurzame keuzes kunt maken voor je verpakkingen.

Weet jij hoe je top of mind blijft bij je doelgroep en hoe je kunt blijven bouwen aan (online) zichtbaarheid.

Kun je sneller stappen zetten en bouwen aan je merk zodat je sneller omzet kunt genereren.

Opzoek naar een packaging designer welke jullie merk kan ondersteunen bij het ontwerp van alle verpakkingen?

OVER LAURA VOET

Samen impact maken voor een betere wereld

Mijn passie ligt bij merken waar niet alleen het bedrijf, maar ook de wereld een stukje beter van wordt. Daarom werk ik samen met merken met een duurzame missie om samen impact te maken.

De afgelopen jaren heb ik als brand & packaging designer verschillende duurzame merken mogen ondersteunen richting een succesvolle introductie. Daarnaast heb ik als ondernemer gebouwd aan mijn eigen merk en heb ik door mijn merkstrategie en aanpak op het gebied van online zichtbaarheid een continue stroom aan nieuwe klanten gecreëerd.

Ik zie veel startende ondernemers worstelen om hun basis van een sterk merk neer te zetten. Waar begin je en wie heb je allemaal nodig? Vanuit mijn expertise als brand & packaging designer, en mijn ervaring als ondernemer, geef ik je graag al mijn inzichten en tools om je te helpen een sterke basis neer te zetten voor jouw merk.

Met dit overzichtelijke online programma wil ik nog meer mooie duurzame merken helpen om samen impact te maken voor een betere wereld.

Ben jij er klaar voor? Om samen de start te maken richting een sterk merk? Let’s do this!

 

De modules van de academy

 Hieronder vind je een overzicht van de modules uit de online omgeving. Per module vind je circa 5 sub-onderdelen met praktische informatie, video’s en handige downloads en interactieve documenten.

Module 1 - Dromen en doelen als merkeigenaar

Module 2 - Onderzoek

Module 3 - Merkstrategie

Module 4 - Materialen en leveranciers

Module 5 - Voorbereiden op design

Module 6 - Wetgeving en informatie

Module 7 - Verpakkingsontwerp & huisstijl

Module 8 - Online zichtbaarheid

Module 9 - Doorontwikkelen van je merk

Klaar voor de start?

Kickstart je merk en business met de Sterk-Merk-Academy. Binnenkort online! Zet jezelf hieronder alvast op de wachtlijst. Er komt een mooie early bird actie voor de eerste deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je andere vragen over het online programma? Stuur gerust een mail naar academy@lauravoet.com

Wanneer start dit online programma?

Na het plaatsen van je bestelling krijg je binnen 5 minuten toegang tot de online omgeving. Je ontvangt hiervoor een mail.

Voor wie is dit online programma interessant?

Voor (startende) ondernemers met een duurzame missie welke een fysiek product in de markt willen zetten.

Is dit programma geschikt voor elke startende ondernemer?

In principe komen hier ook basiselementen terug welke voor elke ondernemer relevant zijn. In het programma focus ik op verpakkingsdesign en dat heeft niet elke ondernemer zo specifiek nodig. Ik zou je aanraden om het programma te volgen wanneer dit een belangrijk onderdeel is binnen je onderneming.

Kan ik meedoen als ik nog geen onderneming heb?

Misschien droom je ervan om je eigen product en merk in de markt te zetten. Dan is dit programma een onwijs mooie stap om uit te vinden of de start van je onderneming nu het juiste moment is en of het helemaal is wat bij je past.

De investeringen die je nu al maakt voor je nog te starten onderneming kun je tot een half jaar voor inschrijven van je bedrijf bij de KVK opnemen als kosten in je administratie. Je krijgt een btw-factuur en als ondernemer kun je de btw terugvragen bij de belastingdienst.

Kan ik dit niet gewoon zelf uitzoeken, met behulp van Google?

Er zijn startende ondernemers die helemaal los gaan op de gratis content die ze vinden via Google. Er is ook onwijs veel te vinden online. Maar er is zoveel gratis content, hoe vind je hier je weg in? Want waarom zelf het wiel uitvinden? Dat kost je veel meer tijd en dus geld. En bovendien, hoe weet je wat je niet weet? Hoe kun je zoeken naar de dingen waarvan je niet weet dat ze belangrijk zijn? Niets vervelender dan maar weer Googelen op hoe je een succesvol merk in de markt in de markt zet en weer honderden hits krijgen waarvan je niet weet waar te beginnen. Dit maakt de drempel steeds groter om uberhaubt stappen te zetten in het succesvol lanceren van je merk.

En hiermee concludeer ik niet dat mijn online programma DE manier om je merk succesvol in de markt te zetten. Er is niet een weg naar Rome, er zijn er meerdere. Vind de manier die bij jouw past en mocht mijn visie en werkwijze bij je passen help ik je graag. 

Ik heb op dit moment geen geld voor het online programma

Ik weet uit eigen ervaring hoe spannend het is om in jezelf en je bedrijf te investeren. Toen in van mijn baan in loondienst de switch maakte naar het ondernemerschap durfde ik niet meteen te investeren in mijzelf en in mijn bedrijf. Ik zoch veel zelf uit maar merkte wel dat dit veel tijd en dus geld kostte. Ik kwam tot de conclusie dat wanneer ik durf te vragen om hulp ik veel sneller stappen kan zetten wat resulteert in een groeiende onderneming en meer omzet. Een win-win situatie. 

Jij en je bedrijf verdienen het om een vliegende start te maken. Om veel meer impact te maken. Dus durf ook om hulp te vragen. En ik snap zeker dat je als startende ondernemer nog geen wereldbudget hebt. Vandaar ook dit programma. Een kleine prijs voor alle waarde die jij als merkeigenaar meekrijgt om veel sneller stappen te zetten als ondernemer. Doe er je voordeel mee.

Ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben

Wil je écht groeien met je bedrijf? Of blijf je liever in deze benauwde situatie? Ik vermoed dat laatste, want je hebt deze pagina tot aan hier gelezen en hebt nog steeds niet weggeklikt. Bedenk je daarom eens wat er de komende periode gaat veranderen als je niets doet én wat er gaat veranderen als je nu wel de stap zet. Hoe zou je bedrijf er in beide gevallen over drie maanden uitzien?

Als ik iets leerde van het ondernemerschap is het: start before you’re ready.

Ga ik leren om zelf een verpakking te ontwerpen?

Ik geloof niet dat je echt geholpen bent wanneer ik je de Adobe programma’s uitleg zodat je zelf een etiket kunt ontwerpen. Verpakkingsontwerp is echt een expertise. Ik geloof dat verpakkingen een van de belangrijkste onderdelen van je merk zijn en dat een sterk ontwerp je echt verder helpt met de groei van je bedrijf.

Dus het antwoord op de vraag: nee, ik ga je niet letterlijk leren hoe je zelf een verpakking moet ontwerpen. Dit kan ik je niet even leren, dit is een vak apart. Ik ga je wel helpen bij alles wat er rondom een verpakking komt kijken: informatie, wetgeving, materialen, drukkerijen, designers en andere relevante experts zodat jij hier een weloverwogen keuze kunt maken.

Blijf je toegang houden tot de online omgeving?

Je behoudt 6 maanden toegang. Je kunt hem dus ook nu kopen en later volgen. Al raad ik je wel aan om er direct mee aan de slag te gaan. Hoe eerder je deze kennis tot je neemt en stappen kunt maken des te sneller je jouw merk kunt laten groeien en zelf omzet kunt genereren.