Sterk-Merk-Traject

Een sterk merk waar je op kunt bouwen én productverpakkingen welke onderscheidend zijn, opvallen en overtuigen.

Bouw aan een merk, niet alleen aan een product

Jullie product is een unieke toevoeging aan het assortiment van de retailer en speelt in op de behoefte van de consument. Jullie willen bouwen aan een herkenbaar merk, op de schappen liggen en internationaal groeien.

Een doordacht verpakkingsontwerp gaat het werk doen in het schap: onderscheiden, overtuigen en verkopen. Het retailschap is vaak één van de eerste (fysieke) contactmomenten met je doelgroep en je hebt maar een paar seconden om ze te overtuigen.

Samen vertalen we het duurzame DNA van je merk naar sterk merk- en verpakkingsontwerp. Zo bouwen we aan een herkenbare en professionele uitstraling welke jullie merk helpt groeien.

Of je nu een gevestigd of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje mooier maken!

Sterk Merk Methode

Werkwijze

blank

Kennismaking

Wat is je uitdaging, het merk, de markt, de doelgroep, jullie ambitie?

We maken kennis met elkaar en komen achter het waarom van jullie ontwerpvraag. We onderzoeken of het Sterk-Merk-Traject of het Sterk-Verpakkingstraject aansluit bij jullie ontwerpvraag.

Er zijn verschillende fases in je onderneming om met verpakkingsontwerp aan de slag te gaan. In deze fase help ik mijn klanten:

  • Ambitieuze startups die nét de merkstrategie hebben staan en meteen een sterke basis willen neerzetten van visuele identiteit, logo en verpakking.
  • Scaleups die de volgende stap willen zetten met hun merk en die klaar zijn om te professionaliseren met hun merk en verpakkingen.
  • Merken die al een paar jaar in de schappen liggen. Die letterlijk uit hun jasje zijn gegroeid. Hun assortiment en visie zijn aangescherpt en de uitstraling moet hier weer bij gaan aansluiten.

1. Debriefing & Kickoff

We starten met een vragenlijst en het verzamelen van je merkstrategie, doelgroep en toekomstperspectief.

Na visueel marktonderzoek stemmen we de randvoorwaarden voor het ontwerp af in een kick-off zodat wens en verwachting duidelijk is.

2. Designvoorstellen

Een sterk ontwerp bestaat uit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, fotografie, iconen en compositie.

We ontwikkelen unieke conceptrichtingen van merk en verpakkingen en zorgen voor de best passende oplossing.

3. Uitwerking Verpakkingsontwerp

Vanuit het final design werken we de drukklare werktekeningen verder uit zodat elke kant van de verpakking precies het juiste verhaal vertelt en voldoet aan de eisen voor retail. Helemaal ready voor de drukker.

Wanneer nodig zorgen we voor een toolkit van de visuele identiteit van je merk.

Implementatie & doorgroeien

Een merk is nooit klaar. In de toekomst zul je wellicht jullie assortiment verder uitbreiden of nog meer grip willen op je visuele identiteit en deze verder verdiepen.

Ik kan je ondersteunen met onder andere verpakkingsontwerp, POS-materiaal, art direction en brandbook.

Resultaat

Sterke visuele identiteit én verpakkingen waarmee jullie:
  • een herkenbare uitstraling hebben, welke precies aansluit bij het DNA;
  • onderscheidend zijn, opvallen en de juiste doelgroep overtuigen;
  • helemaal ready zijn voor retail; zowel online als offline;
  • consistent kunnen doorbouwen aan jullie merk.

     

Ik ben er voor ambitieuze startups en doorgroeiers

Ook klaar om door te groeien met je merk?

Vul de vragenlijst in en tijdens een vrijblijvende kennismaking kijken we samen hoe jullie meer impact kunnen maken met jullie merk.
Translate »