Aanpak voor resultaat

Bouw aan je merk, niet alleen aan je product

Jouw product is een unieke toevoeging aan het assortiment van de retailer en speelt in op de behoefte van de consument. Jij wilt bouwen aan een herkenbaar merk, op de schappen liggen in retail, zowel online en offline, en internationaal groeien met je bedrijf.

Hiervoor heb je eerst een sterke basis nodig van merk én verpakking. Verpakking is namelijk één van de belangrijkste onderdelen van je merk.

Een doordacht verpakkingsontwerp gaat het werk doen in de schappen: onderscheiden, overtuigen en verkopen. Dit is vaak één van de eerste (fysieke) contactmomenten met je doelgroep en je hebt maar een paar seconden om ze te overtuigen.

Daarom bouwen we aan een sterke basis. We vertalen we het duurzame dna van je merk naar sterk merk en verpakkingsontwerp. Zo bouwen we aan een consequente en professionele uitstraling. Want een sterk verpakkingsontwerp helpt je merk groeien.

Of je nu een gevestigd of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje mooier maken!

Je wilt je product in de markt zetten, maar wat begin je? De Sterk-Merk-Academy schept orde in jouw avontuur
Verpakkingen van de plantaardige worsten van Upside in de winkelschappen van Plus Supermarkten
Checklist met verplichte informatie op je verpakking

Wat de resultaten opleveren voor je merk

Overtuigingskracht voor de retailer. De sterke basis van merk en verpakking helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment én helpt je om in de schappen te blijven.

Onderscheiden in het schap. De verpakking valt op in het schap en is uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

Overtuigen van je doelgroep. De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

Grip op de uitstraling van je merk. We vertalen het dna van je merk naar een sterke basis van de visuele identiteit en verpakking. We creëren structuur binnen de visuele identiteit en verpakkingen waarmee je de komende jaren vooruit kunt en hiermee krijg jij grip op de uitstraling. Met de deliverables uit het traject krijg je tools in handen om je merk verder uit te bouwen.

Groei van je merk. Een consequente uitstraling van merk en verpakking zorgt voor herkenning & onderscheid waarmee je kunt gaan groeien en impact kunt maken.

Ja, ontwerp ook mijn merk en verpakking!

Enthousiast en zin om aan de slag te gaan? Vul hieronder het online formulier in en ik neem contact met je op.

Doordachte aanpak

Of we nu aan de slag gaan met een nieuw merk, de doorontwikkeling van je bestaande merk of een restyling, in onze samenwerking bouwen we parallel aan het strategisch 2D verpakkingsontwerp én, wanneer nodig, de visuele identiteit van je merk.

Sterk-Merk-Methode
In de afgelopen jaren heb ik meer dan 50 merken mogen ondersteunen, waarvan de verpakkingen wereldwijd verkocht worden bij zowel grote retailers als kleine speciaalzaken en heb ik mijn eigen methode steeds verder doorontwikkeld.

Een doordachte aanpak voor sterk resultaat

Fase 1: Onderzoek & Strategie
We starten met een vragenlijst en het verzamelen van je merkstrategie, doelgroep en toekomstperspectief. Na visueel marktonderzoek stemmen we de randvoorwaarden voor het ontwerp af in een kick-off zodat wens en verwachting duidelijk is.

Fase 2: Ontwikkeling Designvoorstellen
Een sterk ontwerp bestaat uit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, fotografie, iconen en compositie. We ontwikkelen unieke conceptrichtingen voor je verpakkingen en sparren samen welke richting het beste aansluit.

Fase 3: Uitwerking verpakkingsontwerp
Vanuit de final richting werken we de drukklare werktekeningen verder uit zodat elke kant van de verpakking precies het verhaal vertelt en voldoet aan de eisen voor retail. Wanneer nodig zorgen we voor een toolkit van de visuele identiteit van je merk.

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Samen met de merkeigenaar
Ik kan een mooi verpakkingsontwerp voor je maken, maar alleen mooi is niet goed genoeg. Het is belangrijk dat de merkstrategie helder is voordat we aan de slag gaan. Alleen zo kunnen we het dna van je merk vertalen naar sterk merk en verpakkingsontwerp. Een duurzame basis waarvan de buitenkant van je merk past bij de binnenkant.

Structuur in samenwerking & oplevering
Een ontwerper chaotisch? Ik sta bekend om mijn structuur & oog voor detail. Ik maak gebruik van ontwerp-systemen zodat we hierna ook consequent kunnen blijven doorbouwen aan je merk. Structuur vind je ook tijdens het proces en in de oplevering van alle deliverables. Ik zorg dat jij nooit hoeft te zoeken naar bestanden. We werken samen in een overzichtelijke online omgeving.

“Uiteindelijk gaat het om het succes van mijn klanten”

Benieuwd wat anderen zeggen?

Detail van het grafisch ontwerp van het 2D verpakkingsdesign van de stationairy van Correctbook

"Laura heeft ons ontzettend geholpen met onze nieuwe branding en verpakkingen. We zijn trots op het resultaat en blij met de samenwerking.

Bij Laura hoef je je geen zorgen te maken, ze heeft alle expertise in huis om je verder te helpen."

Sam van Tol

Founder Correctbook

"Laura communiceert snel en duidelijk, is gedreven en creatief. Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt ons op een aangename manier mee in haar denkwijze.

Naast het creëren van de huisstijl heeft ze ons geholpen door de juiste vragen te stellen. Hierdoor is het stukken duidelijker geworden waar wij voor staan en hoe wij onze producten willen overbrengen naar onze klanten. Wij zijn Laura enorm dankbaar en kijken mede dankzij haar uit naar een mooie toekomst!"

 

Rik Monster

Eigenaar, De Noordkroon

Duurzaam ontwerp van merk en pouch verpakking voor retail en consument

"Oog voor detail en denkt creatief met je mee. Is helder en duidelijk in communicatie en houdt deadlines in de gaten!

Weet wat er speelt in de markt op gebied van trends en ontwikkelingen."

Youri van Slingerland

Co-founder

Veelgestelde vragen

blank

Voor wie is dit traject?

Ik werk samen met merkeigenaren, founders, brand-owners, brandmanagers en marketingmanagers welke een product verkopen en een duurzame visie hebben.

Of je nu en startup bent, een scaleup of een gevestigd merk bent: ik kan je ondersteunen met het neerzetten van je nieuwe merk, het professionaliseren van je bestaande merk en verpakking, het ondersteunen bij een compleet redesign of het verpakkingsontwerp.

Hoelang duurt het traject?

Ik raad je aan om rekening te houden met een doorlooptijd van circa 8/12 weken. Je hebt immers ook tijd nodig om input te verzamelen, te wennen aan de nieuwe ontwerpen, te reageren met feedback en te schakelen met je drukker.

Na bevestiging van de opdracht kunnen we samen een realistische planning maken.

Kan dat niet sneller?
Ik houd van aanpakken en snap ook dat jij vlot door wilt pakken. Snelheid is belangrijk in retail. Maar een goed ontwerp kost tijd. Ik vind het dan ook belangrijk dat er voldoende ruimte is zodat we doordachte keuzes kunnen maken en we zo streven naar kwaliteit en een sterk ontwerp voor de lange termijn.

Verzorg je ook de merkstrategie?

Het is belangrijk dat de merkstrategie, ookwel dna genoemd, helder is voordat we starten met het Sterk-Merk-Traject. Denk hierbij aan naam, merkverhaal, archetypes etc.

We focussen in het Sterk-Merk-Traject namelijk op de visuele vertaling van de merkstrategie, de visuele identiteit en verpakkingsontwerp, zodat de buitenkant past bij de binnenkant van je merk.

Zoek je ondersteuning bij het neerzetten van je merkstrategie? Dan kan ik je Pit-Foodconcepts aanraden.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als brand & packaging designer verzorg ik de visuele merkidentiteit en het 2D verpakkingsontwerp van je merk.

In samenwerking met je leverancier lever ik digitale drukklare bestanden van je verpakkingen aan op hun werktekeningen. Ik denk graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier.

Wat is de investering voor het traject?

In het Sterk-Merk-Traject gaan we voor een duurzaam ontwerp. Een sterke basis van visuele identiteit & verpakking waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Heb je interesse in het Sterk-Merk-Traject? Plan dan een kennismaking in zodat we kunnen onderzoeken of deze aanpak voor je aansluit.

Wat zijn de deliverables uit het traject?

De deliverables uit het traject zijn onder andere digitale mockups en digitale drukklare bestanden welke je met je drukker kunt delen.

Wanneer we ook het merk (door)ontwikkelen lever ik ook een digitale toolkit aan zodat je zelf ook je merk consequent kunt doorvoeren en een brandbook.

Ja, ontwerp ook mijn merk en verpakking!

Klaar om retailer én doelgroep te overtuigen met jouw product en merk? Neem dan contact op middels de vragenlijst om te zien of we samen aan de slag kunnen.