Het Sterk-Merk-Traject

Bouw aan een merk, niet alleen aan het product

Jouw product is een unieke toevoeging aan het assortiment van de retailer en van waarde voor je doelgroep. Verpakking is dan ook één van de belangrijkste onderdelen van je merk. Het ondersteunt het product wat de consument letterlijk mee naar huis neemt en het verhaal van je merk en product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in detail. Want een sterk ontwerp van je verpakking zorgt voor overtuigingskracht bij de retailer én je doelgroep. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van jullie merk. Zo zit alle passie die jullie in je product stoppen straks ook vertaald in een aantrekkelijke verpakking.

Of je nu een bestaand of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje mooier maken!

Het Sterk-Merk-Traject

Met strategisch 2D verpakkingsdesign bouwen we parallel aan het verpakkingsontwerp én de visuele identiteit van je merk. Of we nu aan de slag gaan met een nieuw merk, de doorontwikkeling van je bestaande merk of een restyling. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Onderzoek & strategie

 • Kennismaking & briefing. Na kennismaking ga je aan de slag met de briefing. Hier vangen we jouw verwachtingen en de benodigde resultaten van het ontwerptraject.
 • Strategie. Om tot een sterk ontwerp te komen is het belangrijk dat het ontwerp aansluit bij de kernwaarden van je merk zodat de buitenkant straks past bij de binnenkant. Is de merkstrategie (zoals merknaam, slogan, kernwaarden, merkverhaal) nog niet helder? Samen met een expert helpen we je om eerst de strategie te ontwikkelen.
 • Debriefing & moodboards. We doen compact visueel marktonderzoek en koppelen alle informatie terug op inhoud zodat de strategie, de markt en randvoorwaarden duidelijk zijn.
FASE 2

Ontwikkeling
design​voorstellen

 • Designvoorstellen. Een sterk ontwerp ontstaat vanuit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie. We ontwikkelen hier een gevisualiseerd basisvoorstel van de facings met een unieke oplossing voor het 2D verpakkingsontwerp.
 • Interactieve sessie. Een fysieke meeting waarin we de designvoorstellen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
 • Final designrichting. Alle feedback is belangrijk. Misschien wil je het ontwerp testen bij de doelgroep of bij andere deskundigen.
FASE 3

Verpakkings​ontwerp & visuele identiteit

 • Stap 01 – 2D verpakkingsconcept. Je krijgt toegang tot digitale mockups waarmee je het product verder kunt testen en pitchen. De elementen van je huisstijl krijg je aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
 • Stap 02 – Digitaal drukklaar verpakkingsontwerp. We werken het verpakkingsconcept verder uit in detail tot drukklare bestanden op werktekening.
 • Doorontwikkeling & art direction. Uiteraard kunnen we je in de toekomst ook verder ondersteunen met nieuwe huisstijlelementen of nieuwe productgroepen.

Deliverables

Wat heeft jullie merk nodig? Hieronder de mogelijkheden van de resultaten uit het ontwerptraject.

Verpakkingsontwerp van de plantaardige worst Upside

FASE 03 – STAP 01

2D Verpakkingsconcept

Je hebt een geweldig idee maar gaat dit aansluiten bij je doelgroep en kun je retailers overtuigen om je producten op te nemen in hun assortiment? We werken je merk uit tot een digitaal concept zodat je hiermee stappen kunt maken.

Deliverables uit het traject

 • Digitale mockups. Een heldere digitale presentatie met mockups van je verpakkingen & basis visuele identiteit waarmee je kunt pitchen.
 • Toolkit met digitale bestanden. Een sterke basis van je visuele identiteit met logo en losse huisstijl elementen waar je zelf ook mee aan de slag kunt.
 • Brandsheet. Een overzicht met logo, iconen, mogelijke illustraties/fotografie en specificaties van typografie & kleur.

 

packaging design vegan sausage

FASE 03 – STAP 02

Digitaal drukklaar verpakkingsontwerp

Je bent klaar om je producten op de markt te brengen. We werken je verpakkingsconcept verder uit in detail op werktekening zodat deze gerealiseerd kunnen worden.

 • Digitale drukklare bestanden op werktekening.

Doorontwikkeling

Daarnaast kunnen we je ondersteunen bij de verdere doorontwikkeling van je merk.

 • Brandbook. Verdere doorontwikkeling van je merk. Guidelines van onder andere de varianten van het logo, stationary, promotiematerialen & social media.
 • Nieuwe productgroepen. We groeien graag met je mee en ondersteunen je ook graag bij nieuwe productgroepen en benodigde huisstijlmiddelen.
Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast en zin om aan de slag te gaan? Vul hieronder het online formulier in en ik neem contact met je op.

Wat de resultaten opleveren voor je merk

blank

Overtuigingskracht voor de retailer

Jullie product moet in de schappen van de retailer komen. Het ontwerp van de verpakking & visuele identiteit helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment.

Opvallen in het retailschap

Wanneer jullie in het schap liggen valt jullie verpakking op. Het merk valt op in het schap en jullie zijn uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

Grip op de uitstraling van je merk

Na het Sterk-Merk-Traject hebben we een sterke basis van je visuele identiteit & verpakkingsontwerp neergezet waarmee je de schappen kunt veroveren. De uitstraling van je verpakking & visuele identiteit kloppen precies met de kernwaarden en het verhaal van je merk. Je hebt eindelijk grip op de communicatie en uitstraling van je merk gekregen. De losse digitale huisstijlelementen helpen je om je merk verder uit te bouwen. 

Aantrekken van je doelgroep

De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

Professionele uitstraling en groei van je merk

Een consequente uitstraling van je hele merk zorgt voor herkenning & onderscheid waarmee je de markt kunt gaan veroveren. Een sterke basis van het ontwerp van je verpakking & visuele identiteit versnelt de groei en omzet van jouw onderneming.

Verpakkingen van de plantaardige worsten van Upside in de winkelschappen van Plus Supermarkten

Toegankelijke online toolkit van je merk

Je hoort vaak dat ontwerpers chaotisch zijn, ik houd juist van overzicht en transparantie. Daarom werk ik met al mijn klanten in een online omgeving. Hier heb je als merkeigenaar altijd toegang tot alle deliverables uit het Sterk-Merk-Traject en hebben we samen overzicht van alle visuele elementen van je merk op één plek.

Veelgestelde vragen

blank

Voor wie is het Sterk-Merk-Traject?

Het Sterk-Merk-Traject is voor ambitieuze merkeigenaren met een duurzame missie. Of je nu en startup bent, een scaleup of al jaren je producten verkoopt. We kunnen je ondersteunen met het neerzetten van je nieuwe merk, het professionaliseren van je bestaande merk en verpakking en het ondersteunen bij een compleet redesign.

Hoelang duurt het Sterk-Merk-Traject?

De duur van het ontwerptraject hangt af van de grootte van het traject. Elk traject is maatwerk en wordt samengesteld op jouw vraag en behoeften. 

Na fundering tot digitaal verpakkingsconcept streven we naar een doorlooptijd van circa 6 weken. Van begin tot het einde van een ontwerptraject adviseren we je om circa 12 weken uit te trekken. Je hebt immers ook tijd nodig om input te verzamelen, te wennen aan de nieuwe ontwerpen, te reageren met feedback en te schakelen met je drukker.

Na bevestiging van de opdracht kunnen we samen een realistische planning maken.

Kan dat niet sneller?
Ik houd van aanpakken en snap ook dat jij vlot door wilt pakken. Snelheid is belangrijk in retail. Maar een goed ontwerp kost tijd. Ik vind het dan ook belangrijk dat er voldoende ruimte is zodat we doordachte keuzes kunnen maken en we zo streven naar kwaliteit en een sterk ontwerp voor de lange termijn.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als brand & packaging designer verzorg ik de visuele merkidentiteit en het 2D verpakkingsontwerp van je merk.

In samenwerking met je leverancier lever ik digitale drukklare bestanden van je verpakkingen aan op hun werktekeningen. Ik denk graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier. 

Ben je nog opzoek naar een geschikte leverancier? Ik help je graag aan leveranciers uit mijn netwerk.

Wat is de investering voor het Sterk-Merk-Traject?

In het Sterk-Merk-Traject gaan we voor een duurzaam ontwerp. Een sterke basis van je merk & verpakking waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Ieder ontwerptraject is maatwerk en verder afgestemd op jullie wensen en behoeften. 

Wat zijn de deliverables uit het Sterk-Merk-Traject?

De deliverables uit het Sterk-Merk-Traject zijn altijd digitale drukklare bestanden welke je met je drukker of leverancier kunt delen.

Naast de drukklare bestanden van je verpakking lever ik ook een digitale toolkit met variaties van het logo, mogelijke iconen & brand assets en een brandsheet zodat je zelf ook je merk consequent kunt doorvoeren.

Uiteraard kunnen we mogelijke deliverables verder uitbreiden naar wens.

Samenwerkingen

Het bouwen aan een sterk merk kun je niet alleen. Waar nodig schakelen we verschillende experts in om samen tot het beste resultaat te komen.

Foodconcepten

Dries van Pit-Foodconcepts is een ervaren conceptontwikkelaar met passie voor de foodsector. Hij kan je ondersteunen met de ontwikkeling van nieuwe food concepten, groot en klein, en is up-to-date van de trends in de branche.

Samen ontzorgen we je van doordacht concept & fundering tot uitwerking van branding & packaging design.

Productontwikkeling

Lieke van LB Food Consultancy is levensmiddelentechnoloog en expert op het gebied van ingrediënten en processen. Ze weet recepturen zo te ontwikkelen dat deze ook op grotere schaal te produceren zijn. Daarnaast geeft ze advies op het gebied van productie, houdbaarheid en etikettering.

Zo zetten we samen een concept om in een concreet product, welke voldoet aan wetgeving klaar om gelanceerd te worden.

Benieuwd wat anderen zeggen?

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Klaar om retailer én doelgroep te overtuigen met jouw product en merk? Neem dan contact met me op om te zien of we samen aan de slag kunnen.

Translate »