Sterk-Merk-Traject

Bouw aan je merk, niet alleen aan je product

Jouw product is een unieke toevoeging aan het assortiment van de retailer en speelt in op de behoefte van de consument. Jij wilt bouwen aan een herkenbaar merk, op de schappen liggen in retail en internationaal groeien met je bedrijf.

Hiervoor heb je eerst een sterke basis nodig van merk én verpakking. Verpakking is namelijk één van de belangrijkste onderdelen van je merk.

Een doordacht verpakkingsontwerp gaat het werk doen in de schappen van de retailer: onderscheiden, overtuigen en verkopen. Dit is vaak één van de eerste (fysieke) contactmomenten met je doelgroep en je hebt maar een paar seconden om ze te overtuigen.

Daarom bouwen we aan een sterke basis. In het Sterk-Merk-Traject vertalen we het duurzame dna van je merk naar sterk merk en verpakkingsontwerp. Zo bouwen we aan een consequente en professionele uitstraling. Want een sterk verpakkingsontwerp helpt je merk groeien. 

Of je nu een bestaand of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje mooier maken!

Je wilt je product in de markt zetten, maar wat begin je? De Sterk-Merk-Academy schept orde in jouw avontuur
Verpakkingen van de plantaardige worsten van Upside in de winkelschappen van Plus Supermarkten
Checklist met verplichte informatie op je verpakking

Wat de resultaten opleveren voor je merk

Overtuigingskracht voor de retailer. De sterke basis van de uitstraling van je merk helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment.

Onderscheiden in het schap. De verpakking valt op in het schap en is uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

Overtuigen van je doelgroep. De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

Grip op de uitstraling van je merk. We vertalen het dna van je merk naar een sterke basis van de visuele identiteit en verpakking. We creëren structuur binnen de visuele identiteit waarmee je de komende jaren vooruit kunt en hiermee krijg jij grip op de uitstraling. Met de deliverables uit het traject krijg je tools in handen om je merk verder uit te bouwen.

Groei van je merk. Een consequente uitstraling van je merk zorgt voor herkenning & onderscheid waarmee je de markt kunt gaan veroveren. Een sterke basis van het ontwerp van je verpakking & visuele identiteit versnelt de groei en omzet van jouw onderneming.

Ja, ontwerp ook mijn merk en verpakking!

Enthousiast en zin om aan de slag te gaan? Vul hieronder het online formulier in en ik neem contact met je op.

Doordachte aanpak

Of we nu aan de slag gaan met een nieuw merk, de doorontwikkeling van je bestaande merk of een restyling, in het Sterk-Merk-Traject bouwen we parallel aan het strategisch 2D verpakkingsontwerp én de visuele identiteit van je merk.

Sterk-Merk-Methode
In de afgelopen jaren heb ik meer dan 50 merken mogen ondersteunen, waarvan de verpakkingen wereldwijd verkocht worden bij zowel grote retailers als kleine speciaalzaken en heb ik mijn eigen methode steeds verder doorontwikkeld.

Het Sterk-Merk-Traject

Fase 1: Onderzoek & Strategie
We starten met een vragenlijst en het verzamelen van je merkstrategie, doelgroep en toekomstperspectief. Na visueel marktonderzoek stemmen we de randvoorwaarden voor het ontwerp af in een kick-off zodat wens en verwachting duidelijk is.

Fase 2: Ontwikkeling Designvoorstellen
Een sterk ontwerp bestaat uit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, fotografie, iconen en compositie. We ontwikkelen unieke conceptrichtingen voor je merk en sparren samen welke richting het beste aansluit.

Fase 3: Uitwerking merk & verpakkingsontwerp
Vanuit de final richting werken we de drukklare werktekeningen verder uit zodat elke kant van de verpakking precies het verhaal vertelt en voldoet aan de eisen voor retail. Daarnaast zorgen we voor een toolkit van de visuele identiteit van je merk.
Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Samen met de merkeigenaar
Ik kan een mooi verpakkingsontwerp voor je maken, maar alleen mooi is niet goed genoeg. Het is belangrijk dat de merkstrategie helder is voordat we aan de slag gaan. Alleen zo kunnen we het dna van je merk vertalen naar sterk merk en verpakkingsontwerp. Een duurzame basis waarin de buitenkant van je merk past bij de binnenkant.

Structuur in samenwerking & oplevering
Een ontwerper chaotisch? Ik sta bekend om mijn structuur & oog voor detail. Ik maak gebruik van ontwerp-systemen zodat we hierna ook consequent kunnen blijven doorbouwen aan je merk. Structuur vind je ook tijdens het proces en in de oplevering van alle deliverables. Ik zorg dat jij nooit hoeft te zoeken naar bestanden. We werken samen in een overzichtelijke online omgeving.

“Uiteindelijk gaat het om het succes van mijn klanten”

Benieuwd wat anderen zeggen?

Correctbook Social Enterprise
Correctbook Social Enterprise
19. April, 2022.
Geverifieerd
Laura heeft ons ontzettend geholpen met onze nieuwe branding en verpakkingen. We zijn trots op het resultaat en blij met de samenwerking. Bij Laura hoef je je geen zorgen te maken, ze heeft alle expertise in huis om je verder te helpen.
Youri van slingerland
Youri van slingerland
27. December, 2021.
Geverifieerd
Oog voor detail en denkt creatief met je mee. Is helder en duidelijk in communicatie en houdt deadlines in de gaten! Weet wat er speelt in de markt op gebied van trends en ontwikkelingen.
Geert -
Geert -
15. Juni, 2021.
Geverifieerd
Ik heb samengewerkt met Laura voet Grafisch Ontwerp voor de realisatie van een vegan toetjes merk. Laura is ongelofelijk hulpvaardig en professioneel en wil graag jou wensen zo goed mogelijk vertalen in een eindverpakking. Ze werkt hierdoor met verschillende rondes waarbij je steeds een beetje dichter bij het eindresultaat komt. Zodra je daar bijna bent doet Laura er nog een schepje perfectionisme boven op wat er voor zorgt dat je designs echt mooier zijn dan dat je van te voren kon verwachten. Ik ben erg over haar te spreken.
Rik Monster
Rik Monster
12. Februari, 2021.
Geverifieerd
Laura heeft voor ons een nieuwe huisstijl ontworpen inclusief labels en brandbook. Het hele traject was goed georganiseerd en wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Laura communiceert snel en duidelijk, is gedreven en creatief. Het ontvangen en verwerken van feedback gaat haar gemakkelijk af. Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt ons op een aangename manier mee in haar denkwijze. Naast het creëren van de huisstijl heeft ze ons geholpen door de juiste vragen te stellen. Hierdoor is het stukken duidelijker geworden waar wij voor staan en hoe wij onze producten willen overbrengen naar onze klanten. Wij zijn Laura enorm dankbaar en kijken mede dankzij haar uit naar een mooie toekomst!
Aart Jan van der Kaaij
Aart Jan van der Kaaij
8. Februari, 2021.
Geverifieerd
Laura heeft voor onze nieuwe lijn vegan producten de verpakking en huisstijl ontwikkeld. De samenwerking was bijzonder prettig en professioneel en het resulaat super mooi. Korte lijnen, creatieve ideeën en een mooie stijl; dat zijn in het kort de highlights. Ze voelde onze plannen/ideeën goed aan en durft tegelijkertijd ook kritisch te zijn waardoor het resultaat alleen maar beter is geworden. Top.
harry roode
harry roode
16. December, 2020.
Geverifieerd
Laura is een creatieve professional, die kritisch meedenkt en het ontwerp tot een hoger niveau tilt. Heel fijn om mee samen te werken.
Lieke B.
Lieke B.
1. November, 2020.
Geverifieerd
Laura is degene waar ik aanklop voor een doordacht verpakkingsontwerp. Ze werkt professioneel en is een kei in het omzetten van ideeën in een concreet design. Een aanrader voor iedereen in de food wereld!
Pit- Foodconcepts
Pit- Foodconcepts
7. Oktober, 2020.
Geverifieerd
Laura is met recht een gepassioneerd branding en packaging specialiste. Haar ontwerpen zijn spot on en zitten keer op keer barstensvol creativiteit. Haar persoonlijkheid maakt samenwerken erg prettig. Altijd kritisch, scherp en gedreven! We hopen nog vele mooie trajecten samen met Laura te mogen aanpakken!
Tessa Naus
Tessa Naus
7. Mei, 2020.
Geverifieerd
Laura heeft diverse grafisch ontwerp projecten omtrent onze verse producten gedaan, en we zijn ontzettend tevreden over deze samenwerking! Ze is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!
Erik, Dirk and/or Gertjan from Brandplant
Erik, Dirk and/or Gertjan from Brandplant
18. Februari, 2020.
Geverifieerd
Laura heeft voor ons de verpakkingen ontworpen van Upside (plantaardige, biologische worsten). Zij is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt. We zijn erg tevreden over de samenwerking met Laura en bevelen haar ten zeerste aan.

Veelgestelde vragen

blank

Voor wie is het Sterk-Merk-Traject?

Het Sterk-Merk-Traject is voor ambitieuze merkeigenaren met een duurzame missie. Of je nu en startup bent, een scaleup of al jaren je producten verkoopt. We kunnen je ondersteunen met het neerzetten van je nieuwe merk, het professionaliseren van je bestaande merk en verpakking en het ondersteunen bij een compleet redesign.

Hoelang duurt het Sterk-Merk-Traject?

Ik raad je aan om rekening te houden met een doorlooptijd van circa 12 weken. Je hebt immers ook tijd nodig om input te verzamelen, te wennen aan de nieuwe ontwerpen, te reageren met feedback en te schakelen met je drukker.

Na bevestiging van de opdracht kunnen we samen een realistische planning maken.

Kan dat niet sneller?
Ik houd van aanpakken en snap ook dat jij vlot door wilt pakken. Snelheid is belangrijk in retail. Maar een goed ontwerp kost tijd. Ik vind het dan ook belangrijk dat er voldoende ruimte is zodat we doordachte keuzes kunnen maken en we zo streven naar kwaliteit en een sterk ontwerp voor de lange termijn.

Verzorg je ook de merkstrategie?

Het is belangrijk dat de merkstrategie, ookwel dna genoemd, helder is voordat we starten met het Sterk-Merk-Traject. Denk hierbij aan naam, merkverhaal, archetypes etc.

We focussen in het Sterk-Merk-Traject namelijk op de visuele vertaling van de merkstrategie, de visuele identiteit en verpakkingsontwerp, zodat de buitenkant past bij de binnenkant van je merk.

Zoek je ondersteuning bij het neerzetten van je merkstrategie? Dan kan ik je Pit-Foodconcepts aanraden.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als brand & packaging designer verzorg ik de visuele merkidentiteit en het 2D verpakkingsontwerp van je merk.

In samenwerking met je leverancier lever ik digitale drukklare bestanden van je verpakkingen aan op hun werktekeningen. Ik denk graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier.

Wat is de investering voor het traject?

In het Sterk-Merk-Traject gaan we voor een duurzaam ontwerp. Een sterke basis van visuele identiteit & verpakking waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Heb je interesse in het Sterk-Merk-Traject? Plan dan een kennismaking in zodat we kunnen onderzoeken of deze aanpak voor je aansluit.

Wat zijn de deliverables uit het traject?

De deliverables uit het Sterk-Merk-Traject zijn naast digitale mockups, digitale drukklare bestanden welke je met je drukker kunt delen.

Daarnaast lever ik ook een digitale toolkit aan met variaties van het logo, iconen, eventuele illustraties en een brandsheet zodat je zelf ook je merk consequent kunt doorvoeren.

Eventueel kunnen we het merk daarna nog verder doorontwikkelen middels een brandbook.

Ja, ontwerp ook mijn merk en verpakking!

Klaar om retailer én doelgroep te overtuigen met jouw product en merk? Neem dan contact op middels de vragenlijst om te zien of we samen aan de slag kunnen.