Artikelen

Klaar voor een sterk ontwerp van je verpakking?

Laat je inspireren door onderstaande artikelen en tips, ga direct zelf aan de slag met de Sterk-Merk-Academy of onderstaande tools.

Je eigen product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen heb ik kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen je zou kunnen zetten.

Lees het artikel hier

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Een briefing schrijven voor een ontwerper

Het verpakkingsontwerp van je product is niet zomaar een mooi grafisch ontwerp. Het ontwerp moet aansluiten bij de kernwaarden en de randvoorwaarden van jullie merk. Schrijf daarom een heldere briefing voordat je een verpakkingsdesigner inschakelt.

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkings materialen

Jij als brand owner, en ik als verpakkingsontwerper, kan de consument motiveren om de verpakking op de juiste manier te hergebruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

5 vragen aan een verpakkings ontwerper

Ik krijg regelmatig vragen van studenten over verpakkingsdesign. En naast het lesgeven op het Nimeto in Utrecht vind ik het leuk om ook andere studenten te inspireren, want packaging design is een geweldig vak! De meest gestelde vragen heb ik hier voor je verzamelt.

Lees het artikel hier

Conceptvoorstellen

Verpakkingstips voor een sterk merk – deel 1

Met alleen een verpakkingsontwerp ben je er nog niet. Er zijn zoveel dingen die je als brand owner zelf kunt doen om te bouwen aan een sterk merk. In dit eerste deel geef ik je graag wat tips hoe je hiermee kunt starten. 

Lees het artikel hier

Online programma

Sterk-Merk-Academy

Jij hebt een geweldig businessidee en met jouw product wil je impact maken. Maar waar begin je wanneer je een nieuw merk in de markt wilt zetten?

Klaar voor de start? Kickstart je merk en ga zelf aan de slag met de Sterk-Merk-Academy. Na dit online programma weet jij als merkeigenaar precies welke stappen je kunt zetten op het gebied van branding & packaging om je merk in de markt te zetten met als doel marktintroductie en/of het versterken van je omzet en groei.

We zoomen in op de kracht van branding & packaging en het online programma geeft je overzicht en praktische input waarmee je zelf aan de slag kunt.

Artikel - Verduurzamen van je verpakkingsmaterialen
Grafisch ontwerp van labels en verpakkingen. Doorontwikkeling van je bestaande merk

Instagram

Benieuwd naar de werkdag van een verpakkingsontwerper? Volg mij op Instagram om te zien waar ik op dit moment mee bezig ben. 

[instagram-feed]
Ja, ontwerp ook mijn merk en verpakking!

Klaar om retailer én doelgroep te overtuigen met jouw product en merk? Neem dan contact op middels de vragenlijst om te zien of we samen aan de slag kunnen.