Artikelen

Klaar voor een sterk ontwerp van je verpakking?

Laat je inspireren door onderstaande artikelen en tips of ga direct zelf aan de slag met onderstaande tools.

Je eigen product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen heb ik kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen je zou kunnen zetten.

Lees het artikel hier

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Een briefing schrijven voor een ontwerper

Het verpakkingsontwerp van je product is niet zomaar een mooi grafisch ontwerp. Het ontwerp moet aansluiten bij de kernwaarden en de randvoorwaarden van jullie merk. Schrijf daarom een heldere briefing voordat je een verpakkingsdesigner inschakelt.

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkings materialen

Jij als brand owner, en ik als verpakkingsontwerper, kan de consument motiveren om de verpakking op de juiste manier te hergebruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

5 vragen aan een verpakkings ontwerper

Ik krijg regelmatig vragen van studenten over verpakkingsdesign. En naast het lesgeven op het Nimeto in Utrecht vind ik het leuk om ook andere studenten te inspireren, want packaging design is een geweldig vak! De meest gestelde vragen heb ik hier voor je verzamelt.

Lees het artikel hier

Conceptvoorstellen

Verpakkingstips voor een sterk merk – deel 1

Met alleen een verpakkingsontwerp ben je er nog niet. Er zijn zoveel dingen die je als brand owner zelf kunt doen om te bouwen aan een sterk merk. In dit eerste deel geef ik je graag wat tips hoe je hiermee kunt starten. 

Lees het artikel hier

Wat anderen zeggen over mij

"Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt ons op een aangename manier mee in haar denkwijze"

"Laura heeft voor ons een nieuwe huisstijl ontworpen inclusief labels en brandbook. Het hele traject was goed georganiseerd en wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Laura communiceert snel en duidelijk, is gedreven en creatief. Het ontvangen en verwerken van feedback gaat haar gemakkelijk af. Laura blijft altijd kritisch op het ontwerp en neemt ons op een aangename manier mee in haar denkwijze.

Naast het creëren van de huisstijl heeft ze ons geholpen door de juiste vragen te stellen. Hierdoor is het stukken duidelijker geworden waar wij voor staan en hoe wij onze producten willen overbrengen naar onze klanten. Wij zijn Laura enorm dankbaar en kijken mede dankzij haar uit naar een mooie toekomst!"

Rik Monster
De Noordkroon

 

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Laura voelt onze ideeën goed aan en durft ook kritisch te zijn waardoor het resultaat alleen maar beter is geworden"

"Laura heeft voor onze nieuwe lijn vegan producten de verpakking en huisstijl ontwikkeld. De samenwerking was bijzonder prettig en professioneel en het resulaat super mooi. Korte lijnen, creatieve ideeën en een mooie stijl; dat zijn in het kort de highlights. 

Ze voelde onze plannen/ideeën goed aan en durft tegelijkertijd ook kritisch te zijn waardoor het resultaat alleen maar beter is geworden. Top."

Aart Jan van der Kaaij
Rebl Chef

 

"Laura heeft oprecht interesse in de merken waar ze aan werkt om ze zo naar een hoger niveau te tillen"

"Laura is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!"

Tessa Naus
Business Developer Plantlab

 

 

"Haar persoonlijkheid maakt samenwerken erg prettig. Altijd kritisch, scherp en gedreven"

Laura is met recht een gepassioneerd branding en packaging specialiste. Haar ontwerpen zijn spot on en zitten keer op keer barstensvol creativiteit. Haar persoonlijkheid maakt samenwerken erg prettig. Altijd kritisch, scherp en gedreven!

We hopen nog vele mooie trajecten samen met Laura te mogen aanpakken!

Dries Habraken
Jack Blue

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

 

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere ontwerp-vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw merk.