Artikelen

Klaar voor een sterk ontwerp van je verpakking?

Laat je inspireren door onderstaande artikelen en tips of ga direct zelf aan de slag met onderstaande tools.

Je eigen product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen heb ik kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen je zou kunnen zetten.

Lees het artikel hier

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Een briefing schrijven voor een ontwerper

Het verpakkingsontwerp van je product is niet zomaar een mooi grafisch ontwerp. Het ontwerp moet aansluiten bij de kernwaarden en de randvoorwaarden van jullie merk. Schrijf daarom een heldere briefing voordat je een verpakkingsdesigner inschakelt.

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkings materialen

Jij als brand owner, en ik als verpakkingsontwerper, kan de consument motiveren om de verpakking op de juiste manier te hergebruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

5 vragen aan een verpakkings ontwerper

Ik krijg regelmatig vragen van studenten over verpakkingsdesign. En naast het lesgeven op het Nimeto in Utrecht vind ik het leuk om ook andere studenten te inspireren, want packaging design is een geweldig vak! De meest gestelde vragen heb ik hier voor je verzamelt.

Lees het artikel hier

Conceptvoorstellen

Verpakkingstips voor een sterk merk – deel 1

Met alleen een verpakkingsontwerp ben je er nog niet. Er zijn zoveel dingen die je als brand owner zelf kunt doen om te bouwen aan een sterk merk. In dit eerste deel geef ik je graag wat tips hoe je hiermee kunt starten. 

Lees het artikel hier

Wat klanten zeggen

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Het resultaat van haar werk heeft ons letterlijk omver geblazen"

“Laura wist binnen afzienbare tijd een passende vertaalslag te maken en op een kundige wijze hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Het resultaat van haar werk heeft ons letterlijk omver geblazen. Het product is mede dankzij haar inzet zeer goed ontvangen bij de introductie. Wij gaan in 2020 en ook daarna de samenwerking intensiveren.”

Rulof Rogers
Magic Coffee Nederland

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere ontwerp-vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw merk.