Tube verpakkingsontwerp met pure crème van natuurlijke ingredienten

Artikelen

Een redesign. Wat doet dat voor je merk?

Een redesign van je verpakkingen doe je natuurlijk niet zomaar. Maar het is wel belangrijk om, om de paar jaar, kritisch te blijven op de uitstraling van je merk. Past dit nog bij wie jullie willen zijn als merk en waar jullie naartoe willen? 

Strategie bepalen en relevant blijven als merk

Waarschijnlijk bestaat jullie merk al wat jaren. Wat is er verandert in de loop der tijd? Trends veranderen, de markt verandert, er komen nieuwe spelers bij, de visuele identiteit en verpakkingen van jullie concurrenten veranderen. Als merk wil je relevant blijven voor de consument en jullie ideale doelgroep maar ook voor het assortiment van de retailer.

En als merk blijf je zelf ook aanscherpen en doorgroeien. Misschien zijn jullie wel aan de slag gegaan met jullie merkstrategie en stip op de horizon.

Is een restyling van verpakking nodig?

Ga dan ook niet zomaar restylen maar sta eerst stil bij waar je staat als merk en waar je naartoe wilt. Krijg je relevante feedback terug van je doelgroep? Lopen de cijfers terug? Is het verpakkingsontwerp verouderd of past het gewoon niet meer bij waar jullie voor staan?

Ik hoor regelmatig verhalen van merken welke alles van tafel schuiven en een compleet nieuw logo en verpakkingsontwerp ontwikkelen. Dit is meer onwetendheid, ze weten niet precies hoe ze dit moeten aanpakken en hierdoor blijven ze intern ook zoekende. Want is een compleet redesign wel nodig?

Niet altijd. Soms is een professionaliseringsslag genoeg. Maar wanneer de uitstraling niet (meer) past bij wie je bent of wilt zijn kan het tijd zijn voor een redesign. Een ook daar zitten verschillende niveau’s in natuurlijk.

Maar ga dan wel strategisch aan de slag. Schuif niet alles van tafel maar kijk eerst wat er allemaal ligt, wat nog steeds passend is en wat niet meer past bij jullie merk. Je wilt ook je huidige doelgroep meenemen en je bent op een bepaalde manier al herkenbaar met jullie merk.

Dus denk daarom ook altijd al aan de stap na het redesign. Hoe ga je dit introduceren? Zorg ervoor dat je iedereen (intern, maar ook de retailers en de consument) meeneemt in de nieuwe visuele identiteit en verpakkingsontwerpen.

Strategische keuzes in verpakkingsontwerp

Natuurlijk is het spannend om dit proces aan te gaan, daarom doen we dit samen. Als strategisch merk en verpakkingsontwerper neem ik jullie altijd mee in dit proces. We willen namelijk een sterk merk- en verpakkingsontwerp neerzetten waar jullie de komende jaren op voort kunnen bouwen.

___

Zijn jullie klaar voor de volgende stap met jullie merk en willen jullie aan de slag met merk- en verpakkingsontwerp?

En wil je hierover verder sparren? Neem dan hier contact op en dan plannen we samen een kennismaking.

Meer artikelen

Wanneer is het tijd om met je verpakkingen aan de slag te gaan?

En is er wel een ‘perfect’ moment om met je verpakkingsontwerp aan de slag te gaan?

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkingen

Jullie als merkeigenaar en ik als verpakkingsontwerper, kunnen samen de consument inspireren en motiveren om de verpakking op de juiste manier te herbruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

5 dingen die je écht wil weten voordat je een verpakking laat ontwerpen

Je hebt maar een paar seconden om de consument te overtuigen in het schap, maar ook online. Je verpakking moet dan ook kloppend zijn. Dat vraagt wat voorbereiding voordat je met ontwerp aan de slag kunt. Hieronder deel ik graag mijn tips met je.

Lees het artikel hier

Over Studio Laura Voet

Strategic Brand & Packaging Designer Laura Voet ondersteunt, vanuit haar ontwerpstudio in Culemborg, duurzame productmerken. Ze helpt deze merken met het ontwerp van visuele identiteit en verpakkingsontwerp zodat duurzame merken nog meer impact kunnen maken.
Ontwerptraject_verpakkingen_huisstijl
Translate »