Ontwerp van verpakking om samen impact te maken voor een betere wereld.

Laura Voet – brand & packaging designer

Mijn passie ligt bij merken waar niet alleen het bedrijf, maar ook de wereld een stukje beter van wordt. Daarom werk ik samen met merken met een duurzame missie om samen impact te maken door middel van sterk verpakkingsontwerp.

In mijn ontwerpen streef ik naar het gebruik van minder verpakkingsmateriaal en maak ik de consument graag bewuster van het gebruik van dagelijkse producten en gewoontes. Zo kan het ontwerp van visuele identiteit en verpakking impact maken voor een betere wereld.

Ontwerp van minder verpakkingen

Als ontwerper wil ik steeds minder verpakkingen ontwerpen. Dat klinkt tegenstrijdig maar door efficiëntere verpakkingen te ontwikkelen kunnen we samen meer impact maken voor merk, mens en milieu.

Ik vind het interessant om traditionele verpakkingen te bevragen en te onderzoeken hoe we samen een sterk en duurzaam merk kunnen neerzetten zodat jij je kunt onderscheiden en je merk kan groeien.

Na ervaring te hebben opgedaan bij Vbat in Amsterdam en een aantal jaar gewerkt te hebben bij Today in Utrecht heb ik mijzelf verder ontwikkelt in het bouwen van een sterke merkidentiteit, specifiek op het gebied van merken en verpakkingen.

Naast het runnen van mijn onderneming geef ik als docent ook het vak Packaging Design op het Nimeto Utrecht. Bekijk hier mijn complete CV.

 

Verpakkingsdesigner Utrecht

Nominaties

Nominatie – Duurzame Jonge 100, 2021
Finalist – KVK Innovatie Top 100, 2020
Nominatie – Duurzame Jonge 100, 2020
Nominatie – VIVA-400 Awards, 2019
Expositie – Dutch Design Week, 2019
Environmentally-Friendly Packaging – Fachpack, 2019
Deelname – Driving Dutch Design, 2019
Derde plek – BNO Packaging Talent Award, 2018
Nominatie – BNO Packaging Talent Award, 2018
Nominatie – BNO Packaging Talent Award, 2016
Nominatie – BNO Packaging Talent Award, 2015

Artikelen

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

Je eigen product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen heb ik kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen je zou kunnen zetten.

Lees het artikel hier

Kennismaking en Intake voor het ontwerptraject van de verpakkingslijn

Een briefing schrijven voor een ontwerper

Het verpakkingsontwerp van je product is niet zomaar een mooi grafisch ontwerp. Het ontwerp moet aansluiten bij de kernwaarden en de randvoorwaarden van jullie merk. Schrijf daarom een heldere briefing voordat je een verpakkingsdesigner inschakelt.

Lees het artikel hier

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

Verduurzamen van je verpakkings materialen

Jij als brand owner, en ik als verpakkingsontwerper, kan de consument motiveren om de verpakking op de juiste manier te hergebruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

 

Benieuwd wat anderen zeggen?

Instagram

Benieuwd naar de werkdag van een verpakkingsontwerper? Volg mij op Instagram om te zien waar ik op dit moment mee bezig ben. 

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Klaar om retailer én doelgroep te overtuigen met jouw product en merk? Neem dan contact met me op om te zien of we samen aan de slag kunnen.

Translate »