Tube verpakkingsontwerp met pure crème van natuurlijke ingredienten

Artikelen

Wanneer is het tijd om met je verpakkingen aan de slag te gaan?

En is er wel een ‘perfect’ moment om met je verpakkingsontwerp aan de slag te gaan? Je verpakkingen zorgen voor herkenbaarheid, consistentie en vertrouwen bij de consument. Je wilt dus niet te vaak grote aanpassingen doen in de uitstraling van je merk want dit heeft weer gevolgen hebben voor de herkenbaarheid en het merkvertrouwen.

Er zijn verschillende fases om met je verpakkingsontwerpen aan de slag te gaan

Dit zijn de fases waarin ik mijn klanten vaak help:

  • Ik help startups die nét de merkstrategie hebben staan en meteen een goede basis willen neerzetten van visuele identiteit, logo en verpakking voor de lange termijn.
  • Ik help scaleups die de volgende stap willen zetten met hun merk en die klaar zijn om te professionaliseren met hun merk en verpakkingen.
  • Ik help merken die al een paar jaar in de schappen liggen. Die letterlijk uit hun jasje zijn gegroeid. Hun assortiment en visie zijn aangescherpt en de uitstraling moet hier weer bij gaan aansluiten.

Neem de tijd wanneer je aan de slag wilt gaan met je verpakkingen. Zodat je niet steeds blijft aanpassen en aanscherpen. En stel jezelf de juiste vragen voordat je hiermee aan de slag gaat. Waar staat je merk en waar wil je naartoe? Gaat verpakkingsontwerp je helpen dat te bereiken?

___

Aan de slag met verpakkingsdesign?

Wil je hierover verder sparren? Neem dan contact op via de website of stuur me een dm via LinkedIn en dan plannen we samen een kennismaking.

Meer artikelen

Jullie product en merk op de markt zetten

Je hebt een geweldig idee, een missie en je wilt het product op de markt introduceren. Maar wat en wie heb je allemaal nodig om het product klaar te stomen voor de verkoop? De globale stappen hebben we kort omschreven om je inzicht te geven in welke stappen jullie kunnen zetten.

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkingen

Jullie als merkeigenaar en ik als verpakkingsontwerper, kunnen samen de consument inspireren en motiveren om de verpakking op de juiste manier te herbruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

5 dingen die je écht wil weten voordat je een verpakking laat ontwerpen

Je hebt maar een paar seconden om de consument te overtuigen in het schap, maar ook online. Je verpakking moet dan ook kloppend zijn. Dat vraagt wat voorbereiding voordat je met ontwerp aan de slag kunt. Hieronder deel ik graag mijn tips met je.

Lees het artikel hier

Over Studio Laura Voet

Strategic Brand & Packaging Designer Laura Voet ondersteunt, vanuit haar ontwerpstudio in Culemborg, duurzame productmerken. Ze helpt deze merken met het ontwerp van visuele identiteit en verpakkingsontwerp zodat duurzame merken nog meer impact kunnen maken.
Ontwerptraject_verpakkingen_huisstijl
Translate »