Duurzaam materiaal en ontwerp van verpakkingsdesign voor retail

Artikel

Merkbouwen en verpakkingsdesign: de sleutel tot succes voor productmerken in retail

In de retailwereld is het bouwen van een sterk merk van essentieel belang voor het aantrekken van de juiste consumenten op de winkelvloer. Maar hoe bouw je nu aan een sterk merk?

Merkbouwen gaat hand in hand met doordacht verpakkingsdesign, aangezien de verpakking vaak het eerste is wat consumenten zien van jullie merk. Voor merkeigenaren welke duurzame producten willen verkopen in retail, zijn enkele cruciale overwegingen van groot belang.

Allereerst is consistentie de sleutel tot een sterk merk. Zorg ervoor dat je merkidentiteit duidelijk en herkenbaar is, én consequent wordt doorgevoerd in zowel verpakking als de overkoepelende visuele identiteit zoals website, social media en POS materiaal. Dit creëert herkenning en vertrouwen bij consument, wat helpt in de verkoop van het product in retail.

Daarnaast is ook de keuze verpakkingsmaterialen van groot belang, en gelukkig al een eis sinds de laatste jaren. Want de consument is kritischer dan ooit. Welke verpakkingsmaterialen passen bij de associaties van de categorie waar je je producten verkoopt? Maar ook bij het product, de doelgroep en de kernwaarden van je merk.

Door niet alleen te investeren in je verpakkingsdesign maar ook in de merkstrategie, de visuele identiteit van je merk en marketing leg je een sterke basis voor de lange termijn.

Expert op het gebied van verpakkingen. Advies over duurzame materialen, ontwerp en communicatie van verpakkingen

Masterclass

Overtuigend op het Schap

Je hebt een mooi product en wilt graag de stap maken naar retail, misschien lig je al wel in de schappen. Je kijk naar je verpakkingen en denkt “dit kan echt wel beter”. Maar waar begin je? Hoe zorg je dat je overtuigend op het schap staat tussen al die concurrenten?

In deze masterclass geef ik je doormiddel van praktische kennis meteen tools in handen op het gebied van positionering, merk & verpakkingen. Zodat jullie verpakkingen straks met meer overtuiging op het schap staan.

Meer artikelen

Wanneer is het tijd om met je verpakkingen aan de slag te gaan?

En is er wel een ‘perfect’ moment om met je verpakkingsontwerp aan de slag te gaan?

Lees het artikel hier

Verduurzamen van je verpakkingen

Jullie als merkeigenaar en ik als verpakkingsontwerper, kunnen samen de consument inspireren en motiveren om de verpakking op de juiste manier te herbruiken of te recyclen. En er is meer. In dit artikel een aantal tips aan de hand van de eerste drie onderdelen van de Ladder van Lansink.

Lees het artikel hier

5 dingen die je écht wil weten voordat je een verpakking laat ontwerpen

Je hebt maar een paar seconden om de consument te overtuigen in het schap, maar ook online. Je verpakking moet dan ook kloppend zijn. Dat vraagt wat voorbereiding voordat je met ontwerp aan de slag kunt. Hieronder deel ik graag mijn tips met je.

Lees het artikel hier

Over Studio Laura Voet

Strategic Brand & Packaging Designer Laura Voet ondersteunt, vanuit haar ontwerpstudio in Culemborg, duurzame productmerken. Ze helpt deze merken met het ontwerp van visuele identiteit en verpakkingsontwerp zodat duurzame merken nog meer impact kunnen maken.
Ontwerptraject_verpakkingen_huisstijl
Translate »