HET STERK-MERK-TRAJECT

Klaar voor een verpakking welke écht verkoopt?

De verpakking is een belangrijk onderdeel van je visuele identiteit. Het is een fysiek product wat in de handen komt van de doelgroep en het verhaal van jullie merk én product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in detail. Want de betekenis van het concept zorgt voor een relatie met de eindgebruiker. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van jullie merk. Zo zit straks alle passie die jullie voor je merk hebben vertaald in een aantrekkelijke verpakking. Want een goede verpakking verkoopt.

Of je nu een bestaand of een nieuw merk bent, laten we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier maken!

Het ontwerp​traject van het Sterk-Merk-Traject

Strategisch verpakkingsdesign is het fundament waarmee de essentie van het merk wordt neergezet. Daarom loopt het ontwerp van je nieuwe verpakkingen parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe visuele identiteit aan de hand van mijn Packaging First Methode. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Briefing & onderzoek

 • Kennismaking & briefing en plan van aanpak. Na kennismaking ga je aan de slag met de briefing. Hier vangen we de benodigde resultaten van het ontwerptraject.
 • Strategie. Om een sterk ontwerp te maken is het belangrijk dat het ontwerp aansluit bij de kernwaarden van je merk zodat de buitenkant straks past bij de binnenkant. Is de merkstrategie nog niet helder? In samenwerking met Pit Foodconcepts helpen we je graag om eerst een sterke strategie te ontwikkelen.
 • Debriefing & moodboards. Voordat we starten met het creatieve proces doen we visueel marktonderzoek en koppelen we alle informatie terug op inhoud zodat de strategie, de markt en alle randvoorwaarden duidelijk zijn.
FASE 2

Ontwikkeling
design​voorstellen

 • Designvoorstellen. Een sterk ontwerp ontstaat vanuit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie. We ontwikkelen hier een gevisualiseerd basisvoorstel van de facings met een unieke oplossing voor het 2D verpakkingsontwerp.
 • Interactieve sessie. Een meeting waarin we de designvoorstellen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
 • Final designrichting. Misschien wil je het ontwerp testen bij de doelgroep, bij anderen deskundigen. Alle feedback is belangrijk. Dit nemen we mee tot een final designrichting.
FASE 3

Verpakkings​ontwerp & visuele identiteit

 • Uitwerking verpakkingslijn. Na akkoord werken we de hele verpakkingslijn verder uit tot digitale drukklare bestanden welke je met de drukker kunnen delen.
 • Visuele identiteit. De basis van je merk staat. Om consequent met je merk om te gaan is het mogelijk een brand book te ontwikkelen. Zo krijg je alle guidelines en tools om je merk te laten groeien. Alle elementen van je huisstijl krijg je aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
 • Doorontwikkeling & art direction. Uiteraard kunnen we je ook verder ondersteunen met losse huisstijlelementen en promotiematerialen om je merk verder uit te bouwen.

De precieze invulling van het ontwerptraject is afhankelijk van onze intake & kennismaking. De tarieven van een traject starten vanaf 5850,- euro, afhankelijk van wensen en behoeften.

Wat de resultaten opleveren voor je merk

1. Grip op de uitstraling van je merk

Je hebt een sterke basis van je huisstijl & verpakkingsontwerp waarmee je de schappen kunt veroveren. De uitstraling van je merk klopt precies met de kernwaarden en het verhaal van je merk. Je hebt eindelijk grip op de communicatie en uitstraling van je merk gekregen. De losse digitale huisstijlelementen helpen je om je merk verder uit te bouwen. 

2. Overtuigingskracht voor de retailer

Jullie product moet in de schappen komen en het ontwerp van de verpakking & visuele identiteit helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment.

3. Opvallen in het schap

Wanneer jullie in het schap liggen valt jullie verpakking op. Het merk knalt uit het schap en jullie zijn uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

4. Aantrekken van je doelgroep

De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

5. Professionele uitstraling en groei van je merk

Een consequente uitstraling van het hele merk zorgt voor herkenning waarmee je de markt kunt veroveren. Een sterke basis wat een onderneming helpt groeien.

Resultaten uit het Sterk-Merk-Traject

Wat heeft jullie merk nodig? Aan de hand van wensen en behoeften wordt ieder ontwerptraject maatwerk.

Resultaten die we kunnen leveren:

 • Verpakkingsconcept
 • 2D verpakkingsontwerp op werktekening
 • Ontwikkeling complete visuele identiteit
 • Brand book
 • Uitwerken huisstijlmiddelen

In samenwerking met experts:

 • Verduurzamen van verpakkingsmaterialen
 • Merkpositionering
 • Productontwikkeling
 • Food fotografie
 • Drukwerk

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking
Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een Sterk-Merk-Traject?

De duur van een ontwerptraject hangt af van de grootte van het traject. Heb je alleen behoefte aan het ontwerp van de verpakkingen of wil je dit ook verder doortrekken en uitwerken in een brandbook en losse elementen? Ik adviseer om circa 12 weken uit te trekken voor het ontwerptraject. Je hebt immers ook tijd nodig om te wennen aan de nieuwe ontwerpen en te reageren met feedback.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als verpakkingsontwerper verzorg ik de branding en het 2D verpakkingsontwerp van je merk. Samen met je leverancier kijken we naar de mogelijkheden voor het drukwerk op de verpakkingen. Mocht je hulp kunnen gebruiken met het vinden van een juiste leverancier dan kan Simone van People of Tomorrow jou daarin ondersteunen. In samenwerking met je leverancier lever ik de digitale drukklare verpakkingen op stansmes aan. Ik denk wel graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier.

Zijn licenties voor fotografie en illustraties inbegrepen?

In het ontwerpproces maken we keuzes met betrekking tot fotografie en illustraties en hiervoor hebben we de juiste licenties nodig. Deze zijn niet in het ontwerptraject inbegrepen omdat deze kosten variabel zijn. We kunnen namelijk werken met een fotograaf of illustrator. Hierdoor krijg je unieke beelden welke precies aansluiten bij je merk. Wanneer hier geen ruimte voor is kunnen we werken met stockbeelden, hiervoor moeten we ook de juiste licentie aanschaffen.

Nog andere vragen over het ontwerptraject?
Neem gerust vrijblijvend contact op, ik help je graag.

Wat jullie zeggen over mij

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Laura heeft oprecht interesse in de merken waar ze aan werkt om ze zo naar een hoger niveau te tillen"

"Laura is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!"

Tessa Naus
Business Developer Plantlab

 

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw product en ontwerp-vraag!