HET ONTWERPTRAJECT

Ontwerp van verpakking & visuele identiteit

Een verpakking is een belangrijk onderdeel van je merk. Het is een fysiek product wat in de handen komt van je doelgroep en hét verhaal van je merk én product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in details. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van je merk. Zo zit straks alle passie die jij voor je merk hebt vertaald in een aantrekkelijke verpakking. Een goede verpakking dat werkt voor retailers, food en in de detailhandel.

Laten we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier maken!

Het ontwerptraject

Een ontwerptraject voor je nieuwe verpakking loopt parallel aan de ontwikkeling van je visuele identiteit. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Kennismaking & Debriefing

  • Intake & Kennismaking. Altijd goed om echt met iemand om de tafel te zitten en te sparren over wens en verwachting.
  • Briefing. Om een sterk ontwerp te maken is het belangrijk dat dit aansluit bij de kernwaarden van je merk. Daarom werk ik graag vanuit een briefing/merkmanifest.
  • Debriefing & Moodboard. Voordat ik start met de conceptvoorstellen koppelen we dit nog even terug op inhoud zodat de basis, de markt en de richting duidelijk is.
FASE 2

Ontwikkeling
Conceptvoorstellen

  • Conceptvoorstellen. Aan de hand van fase 1 ga ik aan de slag met het beeld- en conceptonderzoek. Mijn ontwerpen ontstaan vanuit een concept, een diepere betekenis welke samenhangt met typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie.
  • Meeting. Een interactieve sessie waarin we de conceptrichtingen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
  • Final Conceptrichting. Jouw feedback is belangrijk. Dit nemen we mee tot een final richting.
FASE 3

Verpakkingsontwerp & Visuele Identiteit

  • Uitwerking Verpakkingslijn. Wanneer de final conceptrichting akkoord is werken we de hele verpakkingslijn verder uit tot een digitaal drukklaar bestand.
  • Visuele Identiteit. De basis van je merk staat. Om het merk verder te laden dan alleen de verpakking krijg je ook losse elementen aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
  • Doorontwikkeling & Art Direction. Uiteraard kan ik je ook verder ondersteunen bij de groei van je merk met losse huisstijlelementen om je merk verder uit te bouwen.

Ieder ontwerptraject wordt afgestemd op je wensen en behoeften. De precieze invulling van het traject is afhankelijk van onze intake & kennismaking.

Wie ben jij?

Een gedreven ondernemer. Je hebt een mooi product ontwikkelt en wilt je merk naar een next level brengen. Je bent klaar om jouw product op de markt te brengen en je wilt groeien met je onderneming.

Je weet waar je merk voor staat. Je hebt een goed verhaal, een missie met je onderneming. Jij weet wat jouw product uniek maakt en waarmee jij je gaat onderscheiden van je concurrent. Nu wil je de vertaalslag maken naar het ontwerp van een professionele verpakking en visuele identiteit. Want jouw merk verdient dat.

Een goed ontwerp gaat voor je werken, dat begrijp jij. Door jouw merk meteen goed neer te zetten laat je zien dat je professioneel bent, je kwaliteit biedt en creëer je de perfecte basis voor de herkenbaarheid van je merk. Daarom ben je bereid hierin te investeren. Want een goede verpakking verkoopt.

WAT KLANTEN ZEGGEN

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Het resultaat van haar werk heeft ons letterlijk omver geblazen"

“Laura wist binnen afzienbare tijd een passende vertaalslag te maken en op een kundige wijze hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Het resultaat van haar werk heeft ons letterlijk omver geblazen. Het product is mede dankzij haar inzet zeer goed ontvangen bij de introductie. Wij gaan in 2020 en ook daarna de samenwerking intensiveren.”

Rulof Rogers
Magic Coffee Nederland

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

Zet zelf de eerste stap met deze gratis checklist

Om een nieuw product op de markt te zetten ben je verplicht om specifieke informatie te vermelden op de verpakking van je product. We hebben de basisonderdelen voor je verzamelt in een handige checklist. Zo kun je alle benodigde content alvast gaan verzamelen.

Laten we kennismaken

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere vraag? Neem gerust contact met mij op. Ik ben onwijs benieuwd naar jouw product en visie!