HET ONTWERPTRAJECT

Klaar voor een verpakking welke écht verkoopt?

Een verpakking is een belangrijk onderdeel van je merk. Het is een fysiek product wat in de handen komt van je doelgroep en het verhaal van je merk én product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in detail. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van je merk. Zo zit straks alle passie die jij voor je merk hebt vertaald in een aantrekkelijke verpakking. Een goede verpakking dat werkt voor zowel online als offline; retail.

Laten we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier maken!

Het ontwerp​traject

Een ontwerptraject voor je nieuwe verpakking loopt parallel aan de ontwikkeling van je visuele identiteit aan de hand van mijn Packaging First Methode. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Kennismaking & Debriefing

  • Intake & Kennis​making. Altijd goed om echt met iemand om de tafel te zitten en te sparren over wens en verwachting.
  • Briefing. Om een sterk ontwerp te maken is het belangrijk dat dit aansluit bij de kernwaarden van je merk. Zodat de buitenkant straks past bij de binnenkant. Daarom werk ik graag vanuit een duidelijke briefing.
  • Debriefing & Moodboard. Voordat ik start met de conceptvoorstellen koppelen we dit nog even terug op inhoud zodat de basis, de markt en de richting duidelijk is.
FASE 2

Ontwikkeling
Concept​voorstellen

  • Conceptvoorstellen. Aan de hand van fase 1 ga ik aan de slag met het beeld- en conceptonderzoek. Mijn ontwerpen ontstaan vanuit een concept welke samenhangt met typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie.
  • Interactieve sessie. Een meeting waarin we de conceptrichtingen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
  • Final Conceptrichting. Jouw feedback is belangrijk. Dit nemen we mee tot een final richting.
FASE 3

Verpakkings​ontwerp & Visuele Identiteit

  • Uitwerking Verpakkingslijn. Wanneer de final conceptrichting akkoord is werken we de hele verpakkingslijn verder uit tot een digitaal drukklaar bestand.
  • Visuele Identiteit. De basis van je merk staat. Om het merk verder te laden dan alleen de verpakking krijg je ook losse elementen aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
  • Doorontwikkeling & Art Direction. Uiteraard kan ik je ook verder ondersteunen bij de groei van je merk met losse huisstijlelementen om je merk verder uit te bouwen.

De precieze invulling van het ontwerptraject is afhankelijk van onze intake & kennismaking. De tarieven van een traject starten vanaf 4500,- euro, afhankelijk van wensen en behoeften.

Resultaten uit het ontwerp​traject

Een sterk verpakkingsontwerp & losse digitale elementen van je huisstijl. Je hebt een sterke basis van je huisstijl & verpakkingsontwerp waarmee je de schappen kunt veroveren. De losse huisstijlelementen helpen je om je merk verder uit te bouwen. 

Professionele uitstraling van je merk. De uitstraling van je merk klopt precies met de kernwaarden en het verhaal van je merk. Je hebt eindelijk grip op de communicatie en uitstraling van je merk gekregen. Dit gaat jouw merk helpen groeien.

Overtuigingskracht voor de retailer. Jouw product moet in de schappen komen en het ontwerp van je verpakking & visuele identiteit helpt je om de retailer te overtuigen waarom jij een unieke toevoeging bent aan hun assortiment.

Opvallen in het schap. Wanneer je in het schap ligt val je op. Jouw merk knalt uit het schap en je bent uniek ten opzichte van je concurrenten. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

Aantrekken van je doelgroep. De consument herkent jouw merk & product meteen in het schap. En jouw doelgroep koopt omdat ze in je product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

Dát is wat een sterk ontwerp van je verpakking voor je merk doet.

WAT KLANTEN ZEGGEN

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Laura heeft oprecht interesse in de merken waar ze aan werkt om ze zo naar een hoger niveau te tillen"

"Laura is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!"

Tessa Neus
Business Developer Plantlab

 

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw product en ontwerp-vraag!