HET ONTWERPTRAJECT

Klaar voor een verpakking welke écht verkoopt?

De verpakking is een belangrijk onderdeel van je visuele identiteit. Het is een fysiek product wat in de handen komt van de doelgroep en het verhaal van jullie merk én product vertelt.

En dat verhaal moet kloppen, tot in detail. Daarom ontwikkelen we een doordacht ontwerp welke precies aansluit bij de kernwaarden van jullie merk. Zo zit straks alle passie die jullie voor je merk hebben vertaald in een aantrekkelijke verpakking. Want een goede verpakking verkoopt.

Laten we samen de wereld een stukje duurzamer en mooier maken!

Het ontwerp​traject

Een ontwerptraject voor jullie nieuwe verpakking loopt parallel aan de ontwikkeling van je visuele identiteit aan de hand van mijn Packaging First Methode. Aan deze sterke basis bouwen we samen tijdens een overzichtelijk ontwerptraject.

FASE 1

Kennismaking & debriefing

 • Intake & kennis​making. Altijd goed om echt met iemand om de tafel te zitten en te sparren over wens en verwachting.
 • Briefing. Om een sterk ontwerp te maken is het belangrijk dat dit aansluit bij de kernwaarden van je merk zodat de buitenkant straks past bij de binnenkant. Daarom werk ik altijd vanuit een duidelijke briefing.
 • Debriefing, plan van aanpak & moodboards. Voordat ik start met het creatieve proces doe ik ook marktonderzoek en koppelen we alle informatie terug op inhoud zodat de strategie, de markt en alle randvoorwaarden duidelijk zijn.
FASE 2

Ontwikkeling
design​voorstellen

 • Designvoorstellen. Een sterk ontwerp ontstaat vanuit een concept welke samenhangt met strategie, typografie, kleur, illustratie, iconen, fotografie & compositie. We ontwikkelen hier een gevisualiseerd basisvoorstel van de facings met een unieke oplossing voor het 2D verpakkingsontwerp.
 • Interactieve sessie. Een meeting waarin we de designvoorstellen bespreken en sparren welke richting het beste aansluit.
 • Final designrichting. Misschien wil je het ontwerp testen bij de doelgroep, bij anderen deskundigen. Alle feedback is belangrijk. Dit nemen we mee tot een final richting.
FASE 3

Verpakkings​ontwerp & visuele identiteit

 • Uitwerking verpakkingslijn. Wanneer de final designrichting akkoord is werken we de hele verpakkingslijn verder uit tot een digitaal drukklaar bestand.
 • Visuele identiteit. De basis van je merk staat. Om het merk verder te laden dan alleen de verpakking krijg je ook losse elementen aangeleverd in een overzichtelijke online omgeving.
 • Doorontwikkeling & art direction. Uiteraard kan ik je ook verder ondersteunen bij de groei van je merk met losse huisstijlelementen en nieuw verpakkingen om je merk verder uit te bouwen.

De precieze invulling van het ontwerptraject is afhankelijk van onze intake & kennismaking. De tarieven van een traject starten vanaf 4950,- euro, afhankelijk van wensen en behoeften.

Resultaten uit het ontwerptraject

Wat heeft jullie merk nodig? Aan de hand van wensen en behoeften wordt ieder ontwerptraject maatwerk.

Resultaten die we kunnen leveren:

 • Verpakkingsconcept
 • 2D verpakkingsontwerp op werktekening
 • Ontwikkeling complete visuele identiteit
 • Brand book
 • Uitwerken huisstijlmiddelen

In samenwerking met experts:

 • Verduurzamen van verpakkingsmaterialen
 • Merkpositionering
 • Productontwikkeling
 • Food fotografie
 • Drukwerk

Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking
Een overzichtelijk ontwerptraject voor je nieuwe verpakking

Wat de resultaten opleveren voor je merk

1. Een sterk verpakkingsontwerp & losse digitale elementen van je huisstijl. Je hebt een sterke basis van je huisstijl & verpakkingsontwerp waarmee je de schappen kunt veroveren. De losse huisstijlelementen helpen je om je merk verder uit te bouwen. 

2. Grip op de uitstraling van het merk. De uitstraling van je merk klopt precies met de kernwaarden en het verhaal van je merk. Je hebt eindelijk grip op de communicatie en uitstraling van je merk gekregen.

3. Overtuigingskracht voor de retailer. Jullie product moet in de schappen komen en het ontwerp van de verpakking & visuele identiteit helpt jullie om de retailer te overtuigen waarom jullie merk een unieke toevoeging is aan hun assortiment.

4. Opvallen in het schap. Wanneer jullie in het schap liggen valt jullie verpakking op. Het merk knalt uit het schap en jullie zijn uniek ten opzichte van de concurrent. Je hebt immers maar een paar seconden om de consument te overtuigen.

5. Aantrekken van je doelgroep. De consument herkent jullie merk & product meteen in het schap. En de doelgroep koopt omdat ze in jullie product geloven, je merk begrijpen en zich hierin herkennen.

6. Professionele uitstraling en groei van jullie merk. Een consequente uitstraling van het hele merk zorgt voor herkenning waarmee je de markt kunt veroveren. Een sterke basis wat een onderneming helpt groeien.

Dát is wat een sterk ontwerp van je verpakking voor je merk doet

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een ontwerptraject?

De duur van een ontwerptraject hangt af van de grootte van het traject. Heb je alleen behoefte aan het ontwerp van de verpakkingen of wil je dit ook verder doortrekken en uitwerken in een brandbook en losse elementen? Ik adviseer om circa 12 weken uit te trekken voor het ontwerptraject. Je hebt immers ook tijd nodig om te wennen aan de nieuwe ontwerpen en te reageren met feedback.

Verzorg je ook de verpakkingsmaterialen?

Als verpakkingsontwerper verzorg ik de branding en het 2D verpakkingsontwerp van je merk. Samen met je leverancier kijken we naar de mogelijkheden voor het drukwerk op de verpakkingen. Mocht je hulp kunnen gebruiken met het vinden van een juiste leverancier dan kan Simone van People of Tomorrow jou daarin ondersteunen. In samenwerking met je leverancier lever ik de digitale drukklare verpakkingen op stansmes aan. Ik denk wel graag mee over eventuele kleur- en materiaalopties met je leverancier.

Nog andere vragen over het ontwerptraject?
Neem gerust vrijblijvend contact op, ik help je graag.

Wat jullie zeggen over mij

"Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt"

“Laura is uitermate goed in staat een briefing te vertalen naar een geweldig design. Ze is creatief, flexibel, denkt goed mee en levert binnen de gestelde timings een topproduct af. Dankzij haar ontwerp vallen we nu extra op in de supermarkt.”

Erik, Dirk & Gertjan
Brandplant

"Laura heeft oprecht interesse in de merken waar ze aan werkt om ze zo naar een hoger niveau te tillen"

"Laura is zeer professioneel, wat maakt dat je altijd op haar kunt rekenen en je geen zorgen hoeft te maken over bijv. deadlines of aanleverspecificaties. Daarnaast waardeer ik zeer dat ze oprecht geïnteresseerd is in de bedrijven/merken waar ze aan werkt en meedenkt om deze tot een hoger niveau te tillen. Bij Laura ben je zeker in goede handen!"

Tessa Naus
Business Developer Plantlab

 

"Goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact"

“Laura heeft me uitgedaagd en zich oprecht ingeleefd in mijn manier van werken en in mij als persoon. Hierdoor heeft ze mijn huisstijl veel meer diepgang gegeven. Laura is bovendien een goede procesbegeleider en zorgzaam in haar contact. Ik ben heel blij met onze samenwerking en het resultaat.”

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

Ja, ontwerp ook mijn unieke verpakking!

Enthousiast? Of kan ik je ondersteunen bij een andere vraag? Neem gerust contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw product en ontwerp-vraag!